Модел, който прилича на съжителството между Милан и Интер на „Сан Сиро” е обсъждан и в Пловдив. Това разкри днес собственикът на Локомотив Левент Назифоглу, който заяви, че е разговарял с колегата си от Ботев Димитър Христолов и той му е предложил възможността двата отбора да играят мачовете си на градския стадион, ако Община Пловдив се нагърби с реконструкцията и ремонта му. Това обаче на този етап е идея, която може да се реализира едва след изборите.

„Ние ще кандидатстваме за концесия както за стадион Локомотив, така и за стадион „Пловдив”, но и вариантът Община Пловдив да остави градския стадион за себе си и ние да играем там е приемлив”, коментира Назифоглу.

Договорът на Ясен Петров като старши треньор на клуба е за една плюс две години. „Имаме нужда да се опознаем и мисля, че до края на сезона ще успеем да го направим. Целите, които бях обявил и пред Иван Маринов са свързани с атака на първите 4 места в шампионата. Мисля, че можем да го направим”, заяви още турският бизнесмен.

Той допълни, че с Иван Маринов окончателно се е разделил и няма да му бъде предлаган пост в клуба. Назифоглу разкри, че е направил собствено проучване за евентуалните кандидат-треньори и в крайна сметка е взел решението за Ясен Петров заедно с клубната легенда Христо Бонев.

Босът призова феновете да напълнят стадиона: „На последните 2 домакински мача имаше по 1200 човека. Ако искаме да изпълним целите си ще ни е нужна пълната подкрепа на привържениците. Нека се върнат на стадиона, защото ни е нужно тяхното рамо.” Назифоглу допълни, че е доволен от свършената работа в клуба, откакто пое властта, като единственото негативно нещо е свързано с малкото спечелени точки.