Новият старши треньор на Локомотив Пд Ясен Петров застана за втори път пред медиите, за да отговори на всички въпроси свързани с неговото назначаване.

„Всеки един клуб, в който съм работил съм имал възможността да се уча и да упражнявам професията си. Аз съм професионалист и упражнявам професията „треньор по футбол”. Последните четири месеца бях без работа. Желанието ми е да вървя напред. Знам, че съм наранил много хора и много ще ме посрещнат с недоверие. Искам само работата ми да говори за мен”, заяви Петров.

Той допълни, че поема пълната отговорност преди дербито с Ботев. „Аз умея да поемам отговорност и щеше да е нелепо да избягам преди този мач. Моето желание е отборът, който водя да е краен победител”, допълни още пловдивския Джанини.

Специалистът каза, че тепърва ще трябва да се бори за любовта на „черно-белите” фенове. „Ще вложа цялата си енергия, с която съм работил и в другите клубове”, заяви Петров.

Той добави още, че вижда знак във факта, че когато е заставал начело на даден отбор той се е намирал на 12-то място в класирането. „Ботев бе 12-ти в „Б” група, Черно море бе 12-ти на полусезона. Сега Локомотив също е 12-ти”, отбеляза бившият футболист на Ботев, Левски и Локо Сф.

Ясен Петров заяви, че ще опита да направи всичко възможно, за да изпълни целите поставени пред него, а именно място в четворката, въпреки че до момента са изпуснати доста точки.