Само няколко месеца след като цял свят говореше за Козмин Моци и вратарските му способности, които класираха Лудогорец в групите на Шампионската лига, сега румънецът отново влезе в хрониките на световните медии. 

Но този път поводът не е никак хубав. Защитникът на Лудогорец пак е сензация, но с удара си в тялото на нападателя на ЦСКА Стефан Николич в дербито миналата събота. От световните медии, първи реагираха в родината му още в неделя сутринта. 

Но днес това е сред новините и видео-хрониката в Чехия, Словакия, Холандия, Англия и редица други западноевропейски страни, както още в държави от Азия, като Виетнам, Малайзия, Индонезия и редица други. 

Английският вестник "Метро" го оприличава на "кунг-фу легенда" и се учудва как реферът Георги Йорданов не само не е наказал Моци, а дори не е отсъдил и нарушение. Като цяло, медиите по света оприличават постъпката на защитника като едно от най-добрите "кунг-фу изпълнения" напоследък. 

Както вече стана ясно, Моци е със спрени права за неопределено време за бруталното си влизане в тялото на Николич, като се очаква в четвъртък да се разбере колко ще е тежка санкцията му. Същото е положението и с рефера Георги Йорданов.