Дисциплинарната комисия към БФС спря правата на Козмин Моци до изясняване на случая с румънския футболист на Лудогорец. Бранителят нокаутира с удар от каратето Стефан Николич от ЦСКА в мача от 24-ия кръг на елитната ни група, но това остана невидяно от цялата съдийска бригада.

На основание чл.52, ал.2 от ДП 2014/2015, ДК изисква от СК експертен доклад по чл.31, ал.3 относно деянието на Козмин Йосиф Моци в срещата от 24 кръг ПФК „Лудогорец” – ПФК „ЦСКА” по отношение на Стефан Николич състезател на ПФК „ЦСКА”. Същият следва да бъде предоставен на ДК до 11:00 часа на 09.04.2015 г..

ДК спира състезателните права на Козмин Йосиф Моци до произнасяне по случая.

Така бранителят ще пропусне първата 1/2-финална среща от турнира за Купата на България срещу Левски, която ще се изиграе на 08.04.2015 година от 19:00 часа, а вие може да я проследите минута по минута на Gong.bg, Gong Play, Диема Спорт, както и на честотите на Дарик радио.

Съдийската бригада, както и съдийския наблюдател също са призовани на извънредното заседание, което ще се проведе в 09.04 (четвъртък) от 12:00 часа.

Марек, Славия и ЦСКА са глобени с парични глоби за използване на пиротехнически средства. Славия са наказани да платят  щетите нанесени на стадион "Бончук"   съобразно чл.38, ал.1 от ДП. След края на двубоя "белите" изпочупиха съблекалнята на стадиона.

Иво Иванов от Берое отнася два мача наказание, с по един мач лишаване от състезателни права са капитанът на Лудогорец - Светослав Дяков, както и Борислав Николов от Марек.