Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов не скри разочарованието си от невъзможността на отбора да се класира за групите на турнира за Купата на УЕФА. Наставникът заяви, че причините за случилото се трябва да бъдат търсени само и единствено в тях самите.

На пресконференцията след инфарктния мач Стойчо Младенов коментира решаващата ситуация в последните секунди на двубоя така: „Казах на Данчо да чисти точката в тъч или аут и тук започна атаката. Ненавременното подреждане на защитата на линията на наказателното поле, Никола позволи на човек да влезе пред него и да отбележи гол. Това е нещо върху което ще трябва да поработим. Оставаха десет секунди до края на мача и ние не успяхме да направим така, че да забавим играта, за да не може противникът да стигне до вратата.”

Колкото до червения картон, който Удоджи получи, Младенов заяви: „Не е първият мач, в който играем с човек по-малко, но за мен е недопустимо неговото изгонване.

„Мисля, че при центрирането, срещу Вальо бе извършено нарушение. Всички се надявахме и вярвахме, че можем да влезем в групите на УЕФА, но трябва да търсим вината само в нас и в никой друг”, добави наставникът на „червените”.

„Цел номер едно е шампионатът и Купата на България. Ние сме професионалисти, трябва много бързо да изживеем този мач и да мислим вече за вътрешния шампионат, където трябва да печелим всяка среща”, добави треньорът.

„Мисля, че в офанзивен план, нашият отбор можеше да покаже повече. Вкарахме един гол, който ни даде голяма преднина и вероятно опитът не ни стигна да се поздравим с крайния успех. Амунике се постара, но се надявам скоро да покаже повече от възможностите си”, продължи Младенов.

„Беше един мач на надлъгване, на нерви и напрежение”, завърши треньорът.