ЦСКА не успя да се класира за групите в турнира за Купата на УЕФА след инфарктен гол на Тулуза само няколко секунди преди края на решителната среща-реванш на стадион „Българска армия”. Мачът на Българска армия завърши 1:1 и с попадение на чужд терен напред продължава френският отбор.

До последната минута на двубоя екзалтираните фенове на ЦСКА предусещаха вкуса на групите, след като техният тим водеше с 1:0 в резултата. В даденото от съдията шестминутно продължение обаче влезлият като резерва в 80-та минута Жиняк скова повече от 22 хиляди привърженици на стадиона, дошли да подкрепят своите любимци.

Собственикът на ЦСКА Прамод Митал изгледа мача от ложата на съоръжението в центъра на столицата, като това бе едва вторият мач на „армейците”, който индиецът наблюдава на живо.

Заради няколко спирания на играта главният рефер Бернхард Бругер от Австрия даде необичайно дълго продължение на мача, което се оказа от решаващо значение за изхода на двубоя. Друг неприятен момент, който изигра лоша шега на „червените”, бе и фактът, че Удоджи получи два жълти картона и напусна терена пет минути преди да изтече редовното време, когато „армейците” трябваше да пазят преднината си от един гол.

В 65-та минута Неи изведе своите напред след точно изпълнена дузпа. Велизар Димитров, който излезе с капитанската лента в тази среща, бе спънат в наказателното поле след чудесно двойно подаване с влезлия като резерва Гарсес. Съдията посочи моментално бялата точка, а точен бе Клаудинеи, който вдигна на крака целия стадион.

За съжаление, „червените” играчи прегоряха в желанието си да стигнат до групите и в момента, в който всички си мислеха, че ЦСКА е сигурният класирал се, Жиняк посече надеждите на българския тим.

Малко след откриването на резултата страстите на терена се нажежиха. Съдията привика по един футболист от двата отбора и показа картончетата с жълт цвят Перлата в ЦСКА – Неи и Мансаре, които се сдърпаха при едно от единоборствата.

През първото полувреме Никола Вуядинович се опита да изненада вратаря на гостите още в началните секунди, но без успех. Атаките от страна на ЦСКА продължиха, като на два пъти „армейците” имаха добри положения да стрелят от пряк свободен удар, но и тези положения останаха без материализиран гол. За гостите с пропуски се разписаха Елмандер и Емана.

В крайна сметка обаче ЦСКА приключи участието си в тазгодишното издание на турнира за Купата на УЕФА след изключителна борба и малшанс срещу Тулуза.