Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви след победата с 1:0 над Вихрен, че съдията Асен Николов, който свири този мач е имал за основната задача да изнерви „червените” футболисти.

„По време на мача малко се поизнервиха и самите състезатели. Главна дейставаща заслуга за изнервянето изигра и главният съдия. С отсъжданията си, които бяха напълно адекватни, защото затова той дойде тук, за да ни направи живота и мача тежък и труден. Искам да обърнете внимание на две-три ситуации – в третата минута срещу Гарсес вътре в наказателно поле, срещу Неи и фаула срещу Кабус. Всички останали ситуации, които отсъждаше и си записваше, всичко това беше с цел да се накъса, да забави играта и да се изнерви отборът на ЦСКА”, каза треньорът след двубоя.

„Трудна, но заслужена, напълно заслужена, победа с оглед на показаното. Липсваше концентрацията в крайната фаза. Колкото и да говорихме през седмицата за подценяването, то се получи. Всички играчи се стараеха да постигнат победата”, сподели Стойчо Младенов.

„Отборът е сработен с начина на игра на Велизар. Той създава по-голяма стабилност в офанзивен план, но тежко и горко на онзи треньор, който е зависим само от един състезател. Радвам се, че и Зе Руи вече е по-концентриран. Виждам едно постоянство в играта”, добави наставникът.

„Много хора искат ЦСКА да прави спектакли, но ние заложихме на сигурността, защото нашата цел е да спечелим титлата, заради 60-годишнината. Един рационален футбол - от първия до последния кръг”, каза Стойчо Младенов.

Старши треньорът на ЦСКА сподели още, че е предвидил контрола за своя тим в сряда, въпреки че повечето играчи ще бъдат разпуснати още във вторник. Първият ден от лагер-сбора на тима ще е на 7-и – Ивановден.