ЦСКА постигна трудна победа с 1:0 над Вихрен в мач от последния 15-и кръг на есенния дял на шампионата. Единственото попадение в мача отбеляза Валентин Илиев, който се разписа в 90-та минута на срещата. Изстраданият успех затвърди „армейския” клуб на върха във временното класиране с 41 точки – на 10 пред втория Локомотив София, на 11 пред третия Славия и на 13 от четвъртия Левски.

Футболистите на Стойчо Младенов наложиха категорична диктовка в двубоя на стадион „Българска армия”, но въпреки това се измъчиха, докато стигнат до бленуваните три точки.

От самото начало на срещата спорът между двата тима се състоеше изцяло в половината на гостите, които изключително рядко успяваха да преминат центъра на терена. За сметка на това обаче Вихрен се бранеше отлично и „червените” не успяваха да застрашат вратата на Шейтанов. ЦСКА бе преследван и от изключителен малшанс при изпълнението на завършващите удари на многобройните им атаки. За допълнително нажежаване на събитията в мача, принос имаше и реферът Асен Николов, който допусна група игра отстрана на „зелено-белите”. „Армейците” платиха скъпо за трите точки – Абдер Кабус получи тежка контузия в края на първата част и бе откаран с линейка до Пирогов. Опорният полузащитник бе здраво наритан от възпитаниците на Филип Филипов – в 31-та минута играч на гостите му влезе много грубо в гръб, а секунди преди почивката Еривертон влезе грубо в краката му. Кабус бе изнесен на носилка, а след това откаран до Центъра за спешна помощ. На мястото на мароканеца в игра се появи Тодор Янчев. Не с това приключват проблемите на Стойчо Младенов. Наставникът предприе друга принудителна смяна в 29-та минута – тогава в игра се появи Георги Чиликов на мястото на Георги Илиев, който има проблеми с бедрен мускул.

Иначе реферът Николов раздаде общо осем жълти картона, но спести няколко на Вихрен. В „жълто” оцветени бяха Машадо, Ланзаат и Зе Руи от ЦСКА и Шейтанов, Еривертон, Величков, Рейс и Сантош от Вихрен.

Особено странно бе отсъждането на съдията в 31-та минута, когато Петре изпълни пряк свободен удар, отсъден за нарушението срещу Кабус. Тогава Николов свири фаул на Тунчев срещу Шейтанов. В последствие обаче стана ясно, че стражът се е сблъскал със свой съотборник, а не е бил фаулиран от „червения” капитан.

Домакините застрашиха мрежата на Шейтанов в 13-та минута – тогава Кабус изведе много добре Гарсес. Панамецът стреля по диагонал, стражът обаче парира лесно удара. Защитата на гостите обаче не допускаше опасни ситуации пред вратата си, добър шут на Петре от воле в 40-та минута бе спасен от гъстата „зелено-бяла” отбрана. Въпреки категоричното си превъзходство ЦСКА не успя да стигне до мрежата на Вихрен и двата тима се отправиха към съблекалните си при нулев резултат.

Втората част отново започна с „армейска” диктатура. Въпреки това своето положение имаха и гостите – в 47-та минута добър шут на Сантош бе спасен от Ивайло Петров. След това обаче натискът на „червените” се увеличи значително. В 50-та минута Чиликов свали топката добре с гърди на Гарсес, който стреля в аут. Четири минути по-късно Петре пропиля страхотен шанс за своя тим, като стреля от точката на дузпата но отново високо над напречната греда. Веднага след това след центриране на Машадо, само няколко сантиметри не достигнаха на Гарсес да отклони топката в мрежата на Шейтанов и тя излезе в аут. В 59-та минута панамецът ядосано напусна терена, за да отстъпи мястото на Неи. Смяната веднага даде резултат – бразилецът стреля опасно с глава, но коженото кълбо излезе на метър от гредата в аут. До края на срещата последваха множество удари към вратата на Вихрен, но всичките не улучваха целта си. Чиликов, Петре и Неи бяха героите, пропилели най-много добри положения.

Домакините предявиха претенции за дузпа в 69-та минута – тогава Неи бе задържан и съборен в наказателното поле на Вихрен, съдията обаче бе на друго мнение. В 83-та отново бразилският нападател падна в пеналта на гостите и пак поиска 11-метров наказателен удар. Такъв не бе отсъден. Две минути по-късно Тодор Янчев видя игра с ръка на противников играч в наказателното поле, но според рефера тя бе извън него.

Три минути преди края на редовното време Еривертон създаде най-доброто положение за Вихрен – нападателят шутира много силно, Ивайло Петров съумя да спаси.

Краят на мъките за ЦСКА дойде в 90-та минута. Множеството усилия на „армейците” се увенчаха с успех – Вальо Илиев прати топката в мрежата на Шейтанов след центриране от корнер и откри резултата в мача. До края на отсъденото 5-минутно продължение домакините се прегрупираха в задни позиции и запазиха без никакви проблеми преднината си от един гол, която им донесе 3 точки и абсолютен връх в българското първенство.