Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви след домакинската загуба с 0:1 от Лудогорец в реванша от 1/16-финалите за Купата на България, че тактиката на червените се е променила след ранния червен картон на Нджонго Присо, който в 18-ата минута удари без топка съперников играч в лицето и повече от заслужено бе изгонен.

Въпреки поражението в София, играчите на Младенов се класираха напред, благодарение на попадението си на чужд терен при победата с 2:1 в първия мач в Разград.

„Стратегията ни за водене на мача успя. След изгонването на Присо коренно променихме стратегията си и красотата в играта ни се загуби“, заяви наставникът на домакините. "Това най-малко сме го очаквали като проява от Присо. Цялата стратегия отиде по дяволите с това изгонване. Но след това нашите футболисти изнесоха една тактическа лекция."

"Подценихме една ситуация, след изгонването на техен играч, и тогава ни отбелязаха гол. Трябваше да бъдем по-активни в офанзивен план, след като останахме поравно на терена."

„ЦСКА винаги играе за победа и винаги целите са спечелване на всички купи, за които играе и се бори с всички футболни средства, които, разбира се, са позволени.“

„Купата за това е интересна и хубава, защото винаги могат да се получават изненади и обрати. Ако срещите се играеха в един мач, щеше да има още по-големи изненади“, смята Стойчо Младенов.

„Запитан дали чужди футболисти с проблеми с дисциплината като Присо и хванатия да шофира пиян Александър Барт от Лудогорец, заслужават да играят в България, Младенов бе категоричен, че те нямат място в А група.

"Бъдете сигурни, че ще има глоба за Присо. Не може да се подходи толкова елементарно и аматьорски. Това е скандално, аз не го толерирам. Неприемливо е."

"Жребий, каквото и да се падне, ще трябва да го изиграем. Целите на ЦСКА винаги са същите, шампионска титла, Купа. Ако продължаваме да работим по този начин, отборът може да постигне много повече, отколкото до момента постига."

"В последните мачове съм изключително щастлив от това, което съдиите правят," добави Младенов, отбелязвайки, че няма никакви претенции след мача с Лудогорец.

Младенов обясни подробно, че в тренировките ЦСКА ще работи много върху схема 4-4-2, за да може в бъдеще да се разчита на нея, като изненада за противниците.

Относно поздрава, отправен от Младенов към Тодор Батков преди няколко дни, наставникът коментира: "Върнах му жеста. Знаете моето отношение към него. Това, че съм казал нещо вярно, не значи, че съм си променил мнението за него, или този екип, който водеше Левски в годината, в която написаха "Аз мразя ЦСКА". Това, че съм казал нещо хубаво, не значи това, което вие си мислите, че е."