Днешната пресконференция на Стойчо Младенов стартира с въпрос по повод вчерашното писмо до медиите - дали това е ход назад или е с цел да се успокои обстановката.

„Няма ходове, няма война, ще дам разяснение и спирам по темата. Нося отговорност за казаното в събота. Подчертах тогава и ще кажа отново, че за ЦСКА съм готов да мина през огън и жупел, само и само да спечелим титлата”, заяви наставникът.


На въпрос, дали се притеснява за съботния мач с Литекс, тъй като треньорът на гостите Миоград Йешич, ще е два пъти по-мотивиран, тъй като преди време води армейците, Младенов сподели:

„Също съм двойно мотивиран, тъй като е работих в Литекс. Отделно от това, всички мачове са важни и ще излизаме пределно концентрирани.”

Относно преминаването на Велизар Димитров в Залаегерсег, за Георги Илиев, Муса Гай, Даниел Беконо и контузеният Ненад Настич, треньорът на червените заяви:

„Велизар го броя за наш футболисти, но не знам още какво става. Ако не бъде продаден до петък, ще разчитам на него за мача в събота. Георги Илиев се прибира днес и евентуално от втория кръг ще мога да разчитам на него.”

„Държа на Гай и го искам в състава си. Евентуално утре ще бъде представен като нов футболист на ЦСКА, това трябваше да стане днес, но някаква документация се е забавила, но г-н Томов ме увери, че всичко ще бъде наред. Що се отнася до Беконо, ще се изчака неговото гражданство.”

„Не можем да гадаем какво ще стане, ако загубим от Литекс. Нямам никакви притеснения от противниците, стига нашият отбор да играе така както иска и да разполагам с бройката футболисти, които искам.”

„Настич отказа операция и ще се възстановява месец и половина, но не съм аз човекът, който да каже, дали ще го картотекираме и той ще вземе позицията, която евентуално ще бъде за Беконо”, каза треньорът на ЦСКА.

Относно наряда на Антон Генов за дербито срещу Литекс, Стойчо Младенов заяви, че това е най-добрият български съдия и е нормално той да свири двубоя.