„Питате ме за съдийството – ще ви отговоря. Дори в последните два кръга, когато не взех отношение ние бяхме ощетени. В Дупница, на мача срещу Марек противников състезател хвана едва ли не топката с две ръце, но дузпа не последва. Срещу Ботев Пд отново имаше категорично нарушение за наказателен удар срещу Флорентин Петре – но пак не чухме свирката. Почти няма мач от началото на сезона у нас в който да не сме били ощетявани. Поради тези причини, ние в ЦСКА сме за рефер от чужбина за „вечното дерби”. Желанието ми е той да е авторитетно име от Англия, Холандия или Швейцария.” – така отговори старши-треньорът на „червените” Стойчо Младенов на въпрос за това какъв рефер трябва да свири Левски – ЦСКА на 2 декември. „Говорил съм и с Александър Томов и с Емил Костадинов, оттук остава те да поемат нещата.

Младенов заяви по повод предстоящата контрола в събота срещу гръцкия Верия, че наистина има лек проблем относно началния час на проверката. „Те настояват за 17 часа, ние за 14 часа, трябва да се доуточним, но на този етап по-вероятно е тяхното желание. За този мач ще взема всички налични играчи, плюс петима юноши.”

Стойчо Младенов говори и за реакцията на Димитър Димитров-Херо, който вчера бе категоричен, че ще „подскача и роптае” ако БФС отложи с 24 часа шампионатния мач между Черноморец и ЦСКА в края на следващата седмица. „Имаме три национални футболисти, които ще се върнат в България в петък вечер, така, че имаме право да помолим за подобно отлагане. Но каквото реши футболният съюз – това ще бъде. Щом трябва на всяка цена да играем в събота – то от наша страна няма проблем. Това, че ако двубоят се отложи и теренът ще се разори за друг мач или не знам каква си друга причина не е сериозно, но след като видяхме за какво се отлагат мачове предишния кръг, то нищо не може да ме учуди” – завърши наставникът на ЦСКА.