ЦСКА остана без най-добрия си защитник - Игор Митрески за вечното дерби с Левски в събота от 19,45 ч. Ахилесът на македонския национал е подут и вчера той мина преглед във Военна болница. Ехографът доказа възпаление на бурсата - област около петата. Подобна травма се лекува между 2 и 4 седмици.

Заради същия проблем Митрески не игра срещу Пирин и отново се видя - защитата на ЦСКА куцука в постоянните експериментални варианти. От това най-много страда Павел Виданов, който е неизменен титуляр, но търпи и критики. Костадин Стоянов също се представя далеч от есенното си ниво. А варианти вече няма, след като ЦСКА изгони Кирил Котев, Александър Бранеков и Йордан Тодоров.

Според информации от „Българска армия” за двубоя са готови контузените Мишел Платини и Флорентин Петре. Но бразилецът вероятно ще остане резерва, защото има съмнение, че преувеличава при твърде честите си оплаквания от травми. След гола си срещу Пирин везните за титуляр накланят към Дормушали Саидходжа.

Треньорът Йоан Андоне и ръководството отрекоха за раздяла с румънеца заради ексцесиите в Мездра. Но никой не залага, че при провал на ЦСКА в събота мненията няма да се променят. Другите чужденци в отбора също са потресени от агресията на феновете.

Като мигновена мярка ЦСКА спря парите за стюарди от фенклуба и повече няма да им плаща за охрана. Клубът обвинява дори водещите запалянковци, че не са предотвратили ексцесиите, съобщава вестник „Труд”.

В същото време футболистите получиха премия от по 1000 лева за победата над “Спортист” с 4:1. Ръководството моли всички играчи да проявят търпение за заплатите, тъй като преди всичко в момента са разплащанията, свързани с получаването на лиценз. Крайният срок ЦСКА е 31 март, когато тимът гостува на Берое в четвъртфинал за Купата на България.