Македонският защитник и капитан на националния отбор Игор Митрески се присъедини към най-успелия български клуб в началото на годината. Преди да акостира на Българска армия Митрески играл за руския Спартак Москва, с който печели титлата и купата на страната, а до края на 2009 година защитаваше цветовете на германския Енерги Котбус. Новото попълнение на армейците се съгласи да отговори на няколко въпроса пред  официалния сайт на клуба.

 

Адаптира ли се вече към обстановката в ЦСКА?

 

Чувствам се нормално. За около 1 месец, откакто съм тук, бях приет много добре от новите ми съотборници. Всичко в клуба е на високо ниво.

 

Каква е разликата между ЦСКА и другите клубове, в които си играл?

 

От футболна гледна точка, голяма разлика няма. Всеки един отбор е имал различни амбиции и разбира се, ниво на организация.

 

Кое е първото нещо, което искате да постигнеш в ЦСКА?

 

Когато се съгласих да премина в ЦСКА, собствениците ми казаха, че имат големи амбиции за този сезон. Плановете са мащабни и започват със спечелване на титлата и купата на България.

 

Кого от новите си съотборници би отличил?

 

ЦСКА разполага с много добри играчи. Те се млади и перспективни футболисти, с бъдеще, но най-важното е колективът.  Бъдем ли всички заедно, може да постигнем много.

 

Мнението ти за Йоан Андоне?

 

На първо място бих искал да кажа, че Андоне, заедно с екипа си, е създал отлична обстановка. Знаете, че сме голяма група, но той успява да се справи. Тренировъчният процес протича добре и виждам голяма дозза мотивация в колегите си.

 

Изненада ли те нещо в българския футбол и в България, като цяло?

 

В момента не съм запознат с българският футбол, играл съм само в приятелски мачове и нямам официален мач, но когато започнат, ще ви кажа повече. Известно ми е, че Литекс, Левски и Черноморец, имат амбиции за първите места и те ще бъдат нашата конкуренция. Информация за българското първенство имам от бившите ми съотборници в Енерги – Станислав Ангелов и Димитър Рангелов.

 

Може ли да направиш едно сравнение между Спартак Москва и Енерги Котбус?

 

Спартак е отбор, който винаги е с големи цели, докато точно обратното, Котбус се бори да запази мястото си в Първа Бундеслига. И двата клуба имат сериозна организация, но чисто футболно, се различават сериозно.