Вратарят Димитър Иванков изгледа контролата на Левски с Аустрия Виена. Той пристигна с клуба си Бурсаспор на подготовка в Австрия и още същия ден отиде да види „сините”, с някой от който е играл или в Левски, или в националния тим. Емоционална бе и срещата му с Георги Иванов преди мача.

„Аз съм приятно изненадан от играта, която показа Левски” - заяви Димитър Иванков - „Мисля, че доминираха почти през цялото време на мача. Липса на шанс не позволи на отбора да победи или да завърши наравно. Все пак това е само една контрола. Полезна е. Теренът бе добър, противникът също. Мисля, че Левски се представи добре.”

Иванков играе в първенството на Турция, но намира начин да следи и любимия му Левски. Дали според него отборът ще може да промени визията си от миналото първенство?

„Мисля, че отборът показа в тази контрола с Аустрия Виена, която аз гледах, един добър футбол” - смята Иванков - „Левски владееше топката през по-голяма част от времето. В по-голямата част от мача владееше и инициативата. Само липса на шанс им попречи да победят. В тези контроли резултата не е толкова важен, колкото отборът да придобива самочувствие, да играе добре и показвайки добра игра да радва своите привърженици в предстоящите двубои в Европа. Аз искрено им желая успех.”

От четвъртък Иванков и Бурсаспор са на подготовка в Австрия, където ще изиграят и няколко контролни срещи. Турският тим ще остане на подготовка две седмици, след което се прибира в Турция.

„Аз мисля, че Левски има добри вратари” - сподели Митко - „За този пост поне не бива да се притесняват. Желая успех на отбора, на вратарите и на цялото ръководство. Дай Боже, да се представят тази година добре, както за първенството, така и за Лига Европа. Дай Боже, да влязат в групите на УЕФА.”

Накрая попитахме Иванков дали да го очакваме септември месец с националния тим на „Уембли”, където България играе евро квалификация с Англия.

„Не, не, това е затворена страница за мен”, категоричен бе Димитър Иванков.