Отборът на Левски загуби последната си контрола на австрийска земя. „Сините” поведоха в резултата с 1:0 с гол на Гара Дембеле, но допуснаха да бъдат обърнати от Аустрия Виена до 2:1. Въпреки това проверката може би бе една от най-полезните за Ясен Петров и щаба му, тъй като наставникът вече бистри титулярния състав за първия мач от Лига Европа следващата седмица срещу Дъндолк. Двубоят се игра на стадион "Франц Хор" във Виена пред около 4000 зрители.

Левски излезе на терена в следния състав: Петков, Мюлдер, Иванов, Минев, Милиев, Гаджев, Йовов, Тасевски, Младенов, Дембеле и Жоазиньо.

През първото полувреме двата отбора си разменяха териториалното предимство, като шансове за попадения имаше и в двете посоки. Левски обаче бе малко по-концентрираният тим, който показа доста добра игра преди почивката.

Особено активни в първите минути бяха Гара Дембеле и Дани Младенов, които сътвориха добри атаки, а това в средата на първото полувреме даде резултат. Първото попадение в мача падна в 26-та минута на срещата. Дани Младенов изведе в коридор Гара Дембеле, който излезе сам срещу стража на Аустрия - Линднер, стреля покрай него и реализира за 1:0.

Следващите десетина минути бяха изцяло за състава от София, който доби самочувствие и показа доста добро самочувствие преди двата тима да се приберат в съблекалните.

На почивката наставникът на Левски предприе само една смяна. В игра се появи Димитър Телкийски, а излезе Веско Минев, което наложи няколко промени - Жоазиньо премина в ролята на ляв бек, пред него Дани Младенов, а популярният с прякора си Мечо зае традиционната си позиция в дясно по атаката. Малко по-късно в игра се появи и Георги Христов, който застана зад Гара Дембеле, а играта напусна Дарко Тасевски, който не успя да покаже обичайната си форма в този мач.

В крайна сметка във втората половина на второто полувреме Левски заигра следния вариант: Станчев, Милиев, Иванов и Жоазиньо в защита, вътрешни халфове - Йовов и Гаджев, вдясно - Телкийски, вляво - Младенов, напред Исмаил Иса, а малко зад него Георги Христов. По-късно в игра се появиха Шакиб Бензукан, Мариян Огнянов и Лъчезар Балтанов.

Австрийците започнаха много по-мобилизирано след почивката и малко след подновяването на играта стигнаха до изравнителното попадение. В 47-та минута след центриране в наказателното поле на „сините” и получилото се меле, Роналд Линц засече, топката се удари в страничната греда и влезе за 1:1.

В 65-та минута холандецът Дъстли Мюлдер бе принудително заменен, след като получи контузия при избиване на една топка.

Домакините обаче не бяха казали последната си дума. В 87-та минута Шакиб Бензукан допусна грешка като се подхлъзна, а Тифнер се възползва от това и със страхотен шут от 12-13 метра вкара за крайното 2:1. Исмаил Иса имаше шанс за изравнително попадение в заключителните минути, но не съумя да реализира.

Срещата бе изгледана от собственика на Левски Тодор Батков и бившият футболист на „сините” Димитър Иванков, който пристигна в Австрия за подготвителен лагер с Бурсаспор.

За Аустрия Виена мачът бе и официално представяне на тима дни преди старта на новия сезон. Левски пък се прибира в петък в София, а следващия четвъртък стартира евроучастието си срещу Дъндолк.