Вратарят на Ботев Враца, който доскоро играеше в Италия Михаил Иванов даде интервю за Гонг, в което изрази надежди, жълтата му карта да пристигне и той да бъде картотекиран за двубоя с ЦСКА в София.

„Очаквах да дебютирам още с Литекс, но не бяха готови документите. В момента съм на втората стъпка от процедурата. Надявам се разрешението да дойде и да играя утре срещу ЦСКА. Много ми се играе, аз за това съм дошъл тук. Искам да показвам, да демонстрирам, защото съм само на 23 години и много ми се играе. Още повече ще играя срещу ЦСКА, а това ме зарежда много повече от всички останали мачове. Бях при тях повече от една седмица, но ми казаха, че трябва да съм с две класи над техните вратари. Явно треньорът на вратарите Илиян Василев така е преценил, той каза, че съм на тяхното ниво. Каза ми, че за момента не му трябвам“, коментира Иванов пред Гонг.

„Имаше вариант да остана в Италия. Дори бях почти сигурен, че ще подпиша с клуб от Серия Б, но нещата не се получиха. После не станаха и в Серия С, защото правилата в Италия станаха малко по-различни. Клубовете там получават пари, ако налагат по-млади италиански футболисти. Така че хората преценяват и си взимат по-млади вратари. Тяхната федерация толерира младите италиански играчи. Иначе до края на сезона има още 26 мача, трябва Ботев Враца да почне да печели някоя и друга точка, за да се вдигне настроението в отбора. Тази седмица за първи път се събрахме в пълен състав. Имаше доста проблеми и още дори не сме изиграли един мач. Отборът вече почна да се оформя, може би ни липсва само един нападател. Ще видите утре един различен Ботев Враца“, допълни Мишо Иванов.

„Ако не вярвах, че няма да вземем нещо, изобщо нямаше да се занимавам с футбол. Излиза се на терена при резултат 0:0. Освен техническите характеристики и тактиката, на терена много голямо значение имат и други неща. Става дума за мотивацията и желанието за победа. Може пък да бъдем и късметлии, наричайте го, както искате. Вярвам, че може да измъкнем точки от ЦСКА“, завърши вратарят, който имаше договор със Сиена, а пази в Италия за Фоджа и Пиаченца.