Лекарят на националния отбор Мишо Илиев прогнозира за Гонг какво може да се очаква от Левски и ЦСКА в дербито между двата кръга след тежките срещи в Лига Европа.

„Лекарите и физиотерапевтите на двата клуба ще бъдат много важен компонент. Познавам добре медицинските им щабове и знам, че са на високо ниво. Със сигурност ще има дерби от втора позиция, защото сега възстановяването е най-важно”, коментира Илиев. Той обаче допълни, че според него Левски е в малко по-неблагоприятна позиция заради допълнителната нощувка в Испания и дългото пътуване.

„Всеки мач е сериозна изява и предизвикателство пред всички спортисти. Този мач се чака от хора, които са по-далеч от футбола. Двата отбора реално играчите ще бъдат поставени в не много еднакви позиции, тъй като Левски ще има едно преспиване и едно пътуване. Програмата е съобразена, за да имат време да направят възстановителна тренировка с всички процедури и медикаментозно възстановяване, което колегите ще направят. В неделя двата отбора ще се представят и ще стартират с еднакво физическо състояние”, каза още Илиев.

Специалистът обаче допълни, че най-важна ще е психологическата настройка. „Що се отнася за психическата настройка е трудно да се прогнозира кой ще бъде по-добре настроен. По-старите се мобилизират по един начин, младите по друг. Всичко зависи от настроението. Двата отбора се представиха добре, не могат да се срамуват от тези мачове. Надявам се да няма травми. Който се мобилизира по-добре той ще се представи на по-добро ниво”, допълни още лекаря на националния тим.

Михаил Илиев не пожела да се ангажира с мнение кой от двата отбора се е изразходил повече в четвъртък вечер. „Има играчи, които се изразходват за 60 минути има и други, които могат да играят 180. Тук е мястото на лекарите и физиотерапевтите да прецизират всеки играч по отделно”, завърши Илиев.