Нападателят на ЦСКА Мишел Платини е аут от терените за един месец. Футболистът е с разкъсана вътрешна коленна връзка след вчерашния двубой с Видима Раковски. По този начин Платини ще изпусне едни от най-важните двубои за ЦСКА, сред които и гостуването в Ловеч.

Навлезлият в страхотна форма нападател, който отбеляза четири гола в първите три мача за ЦСКА, получи травма в края на първото полувреме в снощния двубой с Видима. Платини обаче лично е пожелал да остане на терена и през второто полувреме, тъй като не усещал сериозна болка.

След направените медицински прегледи днес обаче стана ясно, че футболистът е с разкъсана връзка и трябва да му бъде поставена специална шина.

Мишел Платини спаси отбора на ЦСКА в 90-та минута, когато Видима създаде и най-сериозното си голово положение, като освен добрата изява на Иван Караджов, и действията на Мишел Платини в дефанзивен план не позволиха на севлиевци да изравнят резултата.

Оттук-нататък се отваря шанс за ирландския национал Килиън Шеридън да покаже на какво е способен. До момента Шеридън не успя да го измести от титулярното място в ЦСКА, но сега принудително ще играе.