В 14 часа започна заседанието на СТК по спорния случай с футболиста Миро Антонов. Заседанието продължава и в този момент, но самият футболист напусна сградата на Националния стадион, а преди това говори пред журналистите:

„На този етап нищо не става. Изслушаха ни и казаха, че по-късно ще обявят решението си. Аз обаче не съм голям оптимист, мисля, че нещата са 50:50. Ако решението на СТК бъде в моя вреда, тоест не ми разрешат картотека в Славия, то обмислям сериозно да се откажа от футбола“, заяви Антонов.

Той разкри и част от мотивите си, поради които поиска да напусне Лудогорец. „От доста време говоря с шефовете на клуба и им предлагам различни варианти, за да се разберем, те обаче държат на своето. Искам за мен трансферна сума от порядъка на 150 до 200 хиляди евро. Освен това ме пращат да тренирам с юношите, може да попитате и други футболисти като Димо Атанасов например, че са ни пращали да тренираме сами в метър и половина сняг. Това нормално ли е?“, добави Антонов.

Междувременно, излезе неговият защитник по казуса Георги Градев, който разкри, че в Спортно-техническата комисия не е получен подписан екземпляр от решението на Арбитражния съд по случая Антонов.

Градев коментира и факта, че Антонов си е получавал заплатата от Лудогорец така: „При него са нарушение други клаузи от договора. Клубовете са подписали колективен договор с Асоциацията на професионалните футболисти и с БФС, че нямат право да изплащат професионалните си играчи си да тренират с юношите. Освен това са нарушени и други клаузи в договора на Миро Антонов.“

Защитникът на позицията на Лудогорец Иво Ивков също говори пред журналистите преди да е известно решението на СТК по казуса "Антонов". Според него не са нарушени никакви клаузи по договора на футболиста, тъй като в него пише, че той може да се подготвя по индивидуален план за каквото може да се вземе решението на Лудогорец да го остави да тренира сам.