Президентът на Славия Венци Стефанов изрази пред Дарик радио надеждата си, че Спортно-техническата комисия към БФС ще вземе правилното решение по случая „Миро Антонов” на заседанието си в четвъртък. Той припомни как се е развила сагата около бившия футболист на Лудогорец и изрази надежда, че влиянието и парите на собственика на разградския тим няма да повлияят на решението.

„Единствено очаквам справедливост от заседанието в четвъртък, заяви Венци Стефанов. Това, което е отсъдила Инспекцията по труда към Министерския съвет, това е единственото законно решение, което може да се предприеме. СТК не може да се занимава с трудово-правни взаимоотношения. Опитват се да ме убедят, че понеже договорът е прекратен по вина на Лудогорец, че той може да работи, но не като футболист. Това е извън нормите на всякаква справедливост, просто е подигравка с хората. Това е явна дискриминация и това решение, ако то бъде такова, ще е престъпление против законите и човечеството по принцип. СТК няма никакво основание да взима отношение по този въпрос. По трудово-правните въпроси се е произнесла Инспекцията по труда. Ако от Лудогорец имат някакви претенции, то те могат да се обърнат към Миро Антонов чрез съда и ако той е престъпил законите на България, да си носи отговорност. В момента те не могат да лишат футболиста от правото му на труд. Виждате случая с Дрогба и с още много други такива състезатели. Преди една година и половина същата тази комисия спря Илия Илиев, когато един друг местен феодал колеше и бесеше във футболния съюз. В последствие го осъдихме, плати парите и момчето след това играеше, но беше необходимо 3 или 4 месеца бе лишено от правото да се труди, защото един човек, който е осъден и трябва да лежи в затвора, защото вече има три присъди, а той продължава да е вицепрезидент на БФС. Ето какви хора, като Лечков и като Борислав Попов, взимат отношение и решават съдбите на хората. Надявам се, че изпълняващия длъжността президент на футболния съюз е човек с доказан морал и няма да допусне да се вземат такива противозаконни решения.”

Според Венци Стефанов по законите на България Миро Антонов има право да играе футбол още от 16 януари, когато му е прекратен договорът с Лудогорец.

Какво очаква Венци Стефанов от началото на пролетния дял на първенството, с оглед на политическата обстановка в страната?

„Аз съм сигурен, че българското общество е достатъчно зряло, сподели Стефанов. Ако има такива решения като това, което се опитват да наложат на БФС и СТК, не съм сигурен, че хората и обществото ще издържат. Виждаме, че ръководството на БФС, или част от него, единствено работи за един клуб и той се казва Лудогорец. Не знам, дали собственикът на Лудогорец е толкова влиятелен и трябва ли всички негови решения да бъдат безприкословно да бъдат приемани, защото има много пари. Не вярвам, че хората ще се съгласят с това нещо. Накрая ще им писне.”