“Литекс е един прекрасно организиран клуб. Ръководството направи това, което трябваше, сега е време спортно-техническия щаб и футболистите да свършим своята работа!”, заяви Миодраг Йешич на първата си пресконференция като треньор на Литекс.

Още при назначаването си в понеделник бившият наставник на Партизан, Славия и ЦСКА определи като свои цели класиране на отбора за участие в Европа на есен с евентуално спечелване на турнира за Купата на България и победи във всеки мач от шампионата.

"Приятно е да разбереш, че играчите ти нямат никакви проблеми. От тях се очаква да играят и се надявам, че ще покажат на какво са способни", каза още сръбският специалист.

"Литекс има доста качествени играчи, а и аз съм гледал достатъчно мачове на отбора, затова смятам че съм запознат с отбора. Знам какво представлява новият ми тим и от работата си в Славия и ЦСКА За нас е важен мачът с Черно море, който предстои и в него ние трябва да спечелим задължителни три точки”, сподели Йешич. „Научих доста неща за отбора от контролната среща със Спартак (Плевен) в сряда, но очаквам и паузата, която се отваря заради мачовете на националните отбори, в която ще бъде по-лесно за всички нас”, добави новият наставник на „оранжевите”.

До края на седмицата в Ловеч ще пристигне помощникът му Зоран Кралевич, а след Нова година към щаба ще се присъедини и кондиционен треньор.

Миодраг Йешич се върна и на последния си престой в България, когато водеше ЦСКА: „През 2005-а година постигнахме големи успехи- шампионска титла, финал за купата на страната и участие в груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА. Разликата ни с втория в класирането (б.ред. Левски) пък беше 7 точки. Пролетта на 2006-та започнахме с нов отбор, бяха продадени вратарят Максич, Гай и Забавник, които бяха основни фигури в защитата. Това също е предпоставка да загубим аванса си. Никога няма да забравя подкрепата от привържениците на ЦСКА, за които казвам, че са най-преданите на Балканите. Сега им се извинявам за това, което се случи през пролетта на 2006-а година", завърши сърбинът.