Ръководството на Миньор Перник разпространи декларация преди двубоя с Локомотив Пловдив в понеделник относно появилото се видео с президента на смърфовете Галя Топалова и фенове на чуковете:

 

„Уважаеми колеги,

В седмицата преди срещата от 12-ия кръг на А група  Локомотив Пловдив - Миньор  сме  замесени  в провокация, свързана с публикуването на снимки и видеоклипове на г-жа Галя Топалова с фенове на пернишкия отбор. Най-притеснителният факт за нас е, че някой воайор, присъствал на частно парти преди няколко месеца, е избрал „точния момент” да огласи чрез медиите находката си.  Изумени сме и от лековатия начин, по който  интернет пространството хиперболизира битовата същност на нищожна част от едно парти, като го превърна в медийно събитие, свързано с футболната действителност у нас.  Определени кръгове около Локомотив Пловдив пък решиха, че е назрял революционния момент за разправа със собственика на клуба.  Други специалисти с оракулски способности вече обясняват, че предстоящият двубой Локомотив Пловдив - Миньор  ще бъде нагласен.  Обясняват се безумни сценарии, които взаимно се изключват: Миньор ляга, за да помогне на своя ВИП фен Галя; Локо пада, защото шефът му е от Миньор; отборите си стискат ръцете за равен, защото имат роднинска връзка...

 

Миньор Перник категорично не желае да бъде въвличан в конспирации от болни мозъци или пък да става разменна монета за уреждане на лични сметки. Само преди няколко месеца – през април 2009 година – отново в навечерието на мач с Локомотив в Пловдив се пусна партизанският слух, че домакините лягат на Миньор. Вместо да се концентрираме за двубоя, трябваше да участваме в медийна анкета  на тема „Защо букмейкърите са извадили срещата от тиражите?”.  „Теорията на конспирацията”  не сработи,  получи се нервен и скандален мач, Миньор загуби с 0:1..., но нито един „гуру на залозите” не намери сили да се извини...

 

Миньор играе честно и според силите си във всеки мач. След като играчите нанесоха първите поражения на лидерите ЦСКА и Черноморец, отборът е в подем. Разчитаме на подкрепата на нашите фенове във всеки един двубой,  нашият диалог с тях е постоянен и честен.

 

Миньор има   все по-осезаемо присъствие във футболния живот, а ръководството, треньорите и играчите се стремят да се различават от общия хор на футболните ревльовци, които отблъснаха през годините много нормални хора от стадионите.  Ние спазваме добрия тон и се надяваме с взаимни усилия да спрем опростачването на футболната действителност.”