Дванадесет привърженици на ПФК Миньор Перник ще бъдат санкционирани за спортно хулиганство по време на съботния мач с Локомотив София, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Перник. Предстои актовете да бъдат внесени в съда.

Феновете ще отговарят по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия заради нахлуването във ВИП-ложата на стадиона в Перник и саморазправата с

изпълнителния директор на столичните "железничари" Георги Марков. По предварителна информация, до инцидента се е стигнало след разменени реплики между Марков и запалянковците на "жълто черните".

Непосредствено след срещата е задържан 30-годишният Георги И. от Перник. Веднага са предприети действия за установяване и на други участници в инцидента. Установени са 12 запалянковци, на които ще бъдат изготвени и внесени в съда актове за административни нарушения.

Въпреки тримесечния срок, служителите на полицията ще оформят преписките в най-кратки срокове и ще ги внесат за разглеждане. В момента се проверява, дали дванадесетте са криминално проявени и дали имат санкции и забрани във връзка с предишни спортни хулиганства.

Днес е задържан още един агресивен зрител, 20-годишният М.К. от гр. Перник. Предстои да се изясни пълната му съпричастност и участие във възникналия инцидент.

За действията на изпълнителния директор на Локомотив, за когото се твърди че е провокирал феновете, е уведомен дежурният делегат на срещата.

Работата по случая продължават служители от Първо РУ "Полиция" - Перник.