„Чакаме официалното решение на Арбитражният съд по отношение на футболиста Румен Трифонов” - обяви един от шефовете в Миньор Пламен Атанасов - „Очакваме то да бъде в наша полза, в противен случай ще сезираме следващата инстанция УЕФА.“

Както е известно, през август Арбитражният съд разгледа документацията на двата клуба и постанови срок до края на месец август от ЦСКА да издължат на пернишкия клуб 140 000 лева, плюс ДДС и адвокатските такси. Това обаче не стана.

„Когато получим решението на Арбитражния съд и ако то е в наша полза, както очакваме, ще се обърнем към Дисциплинарната комисия, която да предприеме необходимите стъпки“, добави Атанасов.

Той отхвърли варианта със завръщането на Трифонов при „чуковете“, лансиран от някои медии. „Ако от ЦСКА държат да ни го върнат, могат да го направят, в случай, че и играчът има желание за това. Но въпреки това, те ще трябва да ни платят за срока, в който го ползваха“, обясниха от пернишкия тим.

Междувременно стана ясно, че утре в Перник е поканена Лицензионната комисия, която трябва да установи дали теренът на „Стадиона на мира“ вече е в добро състояние и може да се играят мачове на него.

За утре там е планирана и първата тренировка на отбора след ремонта на игрището. При това положение следващото домакинство на Миньор - срещу Берое, би трябвало със сигурност да бъде на стадиона в Перник.