Спортният директор на Локо Пловдив Бранко Милованович отговори на въпроси свързани с подготовката и състоянието на отбора. Той не каза директно какво си е говорил с играчите на сутрешната среща, но каза, че не е доволен от организацията на подготовката.

„Говорихме си за подготовката и за трудностите, които я съпътстват” - заяви Милованович - „Не е лесно да пътуваме два часа и половина с автобус до мача. Казах им, че на всеки мач трябва да играят за Локомотив, а не играят за себе си. Искаме всеки мач да дават от себе си максимума, независимо против кой отбор играем. Аз искам за всеки мач да сме максимално подготвени. Искам играчите да влизат в мача с максимално желание.”

Бранко Милованович е категоричен, че няма напрежение в отбора. За него нямало значение дали тимът бие или губи в контролите.

„Най-важно за нас е сега да се подготвим добре за първенството, категоричен е Бранко. Мисля отборът ни да е добър. Футболистите са малко изморени от пътуването. Днес имат време да си отпочинат и ще видим как утре ще играят.”

Какво може да каже Милованович на феновете на отбора, които са притеснени от многото загуби?

„Мога да им кажа на феновете, че ние сигурно ще сме по-добър отбор от миналогодишния” - заяви Милованович - „Довели сме няколко нови футболисти. Феновете не трябва да се притесняват. Ще имаме добър отбор. Имаме и нов треньор, с нови изисквания. Сигурен съм, че ще сме готови за първия мач.”

Милованович не е доволен от първите дни в Австрия: „Голяма е температурната разлика с България. Организацията около престоя не е добра, най-вече около съперниците. Не съм доволен от организаторите, категоричен е Бранко. Предложиха ни с едни отбори да играем, а после промениха съперниците ни.”