Спорният директор на Локомотив Пд Бранко Милованович заяви, че започва работа по селекцията за следващото първенство. Още след мача срещу Миньор, сърбинът хваща самолета и започва обиколка по европейските терени, за да търси футболисти, отговарящи на описанието „добри и искащи да играят в българския шампионат”. Успоредно с това той ще наблюдава и българския трансферен пазар.

Милованович сподели, че ще наблюдава мачове от първенствата на Испания, Португалия и Дания. В същото време бившият играч на Ла Коруня се закани, че за да играят на „Лаута” чужденците ще трябва да са 3 пъти по-добри от родните играчи.

„Искаме догодина да имаме 22-ма равностойни футболисти и никой да не се чувства титуляр. Другото изискване към нашите играчи ще бъде да са готови да играят в евротурнирите и да се борят за титлата”, коментира Милованович.

Същевременно спортният шеф на „Лаута” вече е започнал преговори с футболистите с изтичащи договори за тяхното удължаване. Начело в списъка е капитанът Здравко Лазаров, който по думите на Милованович със сигурност остава в отбора и през следващия сезон. Сърбите в Локо Пд искат да задържат на всяка цена и Дани Кики, който е пословичен с трудния си характер. Другите с изтичащи през юни договори са Абушев, Родригес, Георгиев, Раймонди и Дойкич. „Някои от тях ще останат, други - не”, загатна Бранко.

Той е категоричен, че Локомотив Пд ще гони победата не само в мача с Миньор, но и във всички двубои до края на първенството. „Целта ни е да играем в Европа. Радвам се, че в Каварна отборът постигна първа победа, откакто аз съм тук. Някои неща ми харесаха, други – не. Казал съм си мнението на треньора. Аз искам Локомотив да играе атакуващ футбол без значение кой е противникът”, заяви Милованович.