Старши треньорът на Локомотив Пд Саша Николич ще трябва да мисли нов вариант за двойка централни защитници в мача с Миньор в събота. Съществува голяма вероятност сръбският специалист да бъде лишен от услугите на двама от играчите си на този пост.

Младокът Пламен Крачунов отпада от сметките на Николич заради наказание, докато Йонес Бенжелюн е с контузия и до последно ще „виси” за мача с перничани. При това положение сигурен титуляр в центъра на „черно-бялата” отбрана е Мартин Кавдански, а задачата на треньорския щаб е да избере най-подходящия негов партньор.

Не е изключено в игра да се появи Боян Дойкич, който дойде на „Лаута” през зимата. На сръбския бранител обаче му липсва игрови опит, тъй като бе замразен на пейката от предишния треньор Неделчо Матушев, при когото дори рядко попадаше в групата.

Под въпрос за мача в събота е и Драги Коцев, който бе заменен принудително при победата в Каварна и през седмицата се готви на облекчен режим.

Саша Николич не е притеснен от кадровите проблеми и вярва, че в събота Локо Пд ще запише втора поредна победа под негово ръководство. Все пак наставникът на „смърфовете” показа респект към противника и добрата форма, в която се намира той.

„Гледах мачове на Миньор и спокойно мога да кажа, че това е един качествен отбор. Те знаят как да взимат точки, победиха като гости Славия и Локо Сф, за което заслужават уважение. Въпреки това, мисля, че нашият отбор има всичко необходимо, за да победи този съперник. Ще искам от футболистите да играят отворен футбол и да бъдат много концентрирани. Ако към това прибавим и волята за победа от предишната среща смятам, че може да спечелим. Липсата на някои основни играчи не е приятна за нас, но и не ме притеснява особено, защото вярвам, че всеки, който излезе на терена в събота ще даде всичко от себе си за победата”, заяви Саша Николич.