Спортният директор на Локо Пд Бранко Милованович беше крайно недоволен от случилото се в контролата с Любимец, която бе прекъсната от Коко Динев в 65 минута при резултат 5:1 за Любимец.

Сърбинът разкри пред Дарик радио, че Локомотив ще се раздели с аржентинския защитник Хуан Пабло Кампанучи още сега, макар и да призна, че и други са играли слабо като даде за пример сънародника си Ненад Лукич.

Интересен и загадъчен бе отговорът на Милованович дали Драган Канатларовски ще продължи да оди отбора и занапред.

„Нашите футболисти не подходиха сериозно към тази контрола, счита Милованович. С главите им мислеха за други неща. Може би, защото в Любимец има двама, трима наши играчи. Мислеха да са го „гледали” този мач. Трябваше да стане една хубава тренировка за предстоящия мач с Цървена звезда. И да се подготвим за мача със Светкавица. Затова и прекратихме мача. Говорих с шефа и му казах, че това, което виждаме не е сериозно и по- добре да прекратим мача и да направим тренировка, за да не загубим един ден. Коко Динев е добър човек и им даде една наказателна тренирока, ако зависеше от мен щях да им дам две наказателни тренировки. Не се отнесоха сериозно спрямо фланелката на Локомотив и сигурно много от тях ще усетят как ще се процедира отсега нататък.”

Дали последните думи на Бранко Милованович означават, че някой от играчите могат да се разделят с Локомотив и какво е положението на старши треньора Драган Канатларовски?

„ За следващия мач имаме проблем с централните защитници. Валери Георгиев е наказан, а Мартин Кавдански е болен, заяви Бранко. Затова сложихме Рибарски и Кампанучи да изберем кой ще играе. Кампанучи. Не мога да кажа, че само Кампанучи е виновен за мача с Любимец, но той е опитен футболист и не е нормално да прави такъв фаул за дузпата. Искам да говоря с него и може да се стигне до раздяла с Кампанучи. Аз няма да чакам до зимата. Не съм доволен от защитата и в предишни мачове. Играчите не са тук за да почиват, а за да работят и да се борят за фланелката на Локомотив.”

Как феновете, които чакат мача с Цървена звезда да си обяснят всичко това, което се случи на мача с Любимец?

„Всички футболисти мислеха за мача с Цървена звезда, убеден е Милованович. Те трябва да разберат, че трябва да работят ден за ден и тренировка за тренировка. Играчите на Любимец тичаха, бореха се. Това не бе мач, а една тренировка и от първите минути се видя, че футболистите ни се държат като на тренировка.”

Преостъпеният от Локомотив Пловдив на Любимец Карлос Еспиноса направи много добър мач и показа, че мястото му е в пловдивския тим. Така ли смята и Милованович?

„ Еспиноса е един много добър футболист, категоричен е Бранко. Трябва му време да се адаптира към българския футбол. С топка е много добър. Трябва още повече да тича, да играе още малко повече в отбрана. От друга страна този младия футболист, който ще дойде при нас от декември, Илиян Йорданов, показа, че ще се бори от другата година за титулярната фланелка в клуба.”

Бранко Милованович повтори и за ситуацията около евентуалното привличане на нав централен нападател и ситуацията около Колинс Джонс. Накрая сърбинът загадъчно се изказа и около бъдещето на старши треньора Драган Канатларовски.

„Драган ще е треньор срещу Цървена звезда” - заяви Милованович - „Дали ще е треньор след това ще говорим след мача с Цървена звезда.”