Единият от собствениците на ЦСКА Милко Георгиев бе категоричен в ефира на „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, че клубът ще обжалва решението на Лицензионната комисия и ще получи лиценз за България и Европа.

Босът на „червените“ коментира, че лицензът е само един и не бива да се разделя на такъв за евротурнирите и за А група.

От БФС вчера обявиха, че клубовете, неполучили лиценз, имат право да обжалват в едноседмичен срок пред Апелативната комисия.

„ЦСКА ще обжалва в срока, който е даден от Лицензионната комисия. Смятам, че ЦСКА ще получи лиценз и ще участва в първенството. Смятам, че ще получим лиценз. Той лицензът е един – за първенство и за Европа“, заяви Милко Георгиев.

„Онзи ден разбрах, че има насрочено дело за септември от някакъв кредитор, който иска да обяви клуба в несъстоятелност. Ако това се случи след година-две-три, следва да се разпродадат активите. Към момента аз не смятам, че ЦСКА има активи“, допълни Милко Георгиев.

Съсобственикът на ЦСКА опита да обясни защо се е стигнало до това положение на тима. По време на предаването Александър Томов се включи на живо, като се опита да се защити, обявявайки, че задълженията към НАП не са милиони, а само 660 хиляди лева.

„Така и не разбрах какво точно отговори г-н Томов, както и да е. Да, г-н Томов, вие сте уникален по своята същност човек и винаги ще уважавам вашите способности. Една грешка допуснахте, можехте да имате много съмишленици, а вие искахте да имате последователи. Разбира се, че седмицата ще стигне за обжалването за лиценза. Ще внесем ясноти по някакви въпроси. Лицензионната комисия дава предписания.“

„В събота, аз и Ивайло, плюс целия екип ще излезем да покажем как според нас ще може нещата да се случват. Несериозно е, аматьорско е, в петък да кацнеш в България, без да си се свързал с клуба преди това. Идва един човек и казва аз ще платя заплатите, вие ми предложете акциите. Видиш ли някой с пура, трябва да имаш едно наум.“

„Мерките, които смятаме да предприемем, могат да изведат клуба, да го вдигнат от сегашното му състояние. Аз може да си запазвам хиляди имена, но ние сме отговорни хора и това не може да се случи само по нашата воля. Винаги има и Вариант Б. Не е вярно, че задълженията били малко. Част от обезпеченията към НАП са дадени от частен изпълнител за продажба. Финансова дисциплина. Означава, ако имаш 5 лева, да харчиш 5 лева, а не 10 лева. Ще дам следния пример. Когато поискахме бюджетът да ни бъде представен, видяхме, че има само разходна част, приходна нямаше. Смятам, че сме на вярната пътека, нека така да го кажем“, допълни Милко Георгиев.

„Мисля, че най-нормалното нещо е държавата да помогне, независимо дали на Левски, дали на ЦСКА. Няма как аз и Ивайло, премиерът или който и да е, еднолично да вземе такова решение. Това, което се спекулира, дава някакви насоки на феновете и на вас журналистите да изписвате тонове мастило. Държавата иска да помогне на някого, за да може след това да си вземе парите. По-логично е държавата да помогне, за да може този някой с финансова дисциплина така да си структурира нещата, че да излезе на зелено. Процесът е в период от 3 до 5 години клубът може да започне да се самоиздържа. Искам да се извиня на феновете за този форум в събота.“

„Как г-н Томов назначи Галин Иванов за треньор? Беше поканил друг треньор преди това. Искаше само едно нещо този човек, да му бъде заявено само едно нещо, че всички тези хора от ръководството са ОК, този човек ще е треньор, и тогава се появи Галин Иванов. Важно е да уточним, че Любо Пенев дойде без нито една стотинка. В БФС трябва да бъде записана заплата, но Любо и целият му екип дойдоха без една стотинка“, коментира още Георгиев.