Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов даде дълго интервю за Гонг с обобщение на отминалата година и очакванията за следващата. Специалистът говори по различни въпроси свързани с „червения” клуб.

„Когато поех отбора като старши треньор, опитахме да променим някои неща около организацията в отбора. Проведох индивидуални разговори. Опитах да им вдигна самочувствието. Те бяха изгубили вяра в себе си. Съблекалнята в ЦСКА се контролира трудно, но се радвам, че последно време нямаме проблеми. Не трябва да има никакво разделение между българи и чужденци. Това го имаше, но това са 30 характера, които трябва да се обединят”, каза Радуканов.

Относно смяната на някои постове специалистът заяви: „Още в началото си мислех, че Спас Делев ще се чувства по-добре на върха на атаката. Той трябва да играе там, където го пусне треньора. Израстване има в Мишел Платени, но му трябват голове”.

Милен Радуканов говори и за начина, по който дойде на стадион „Българска армия” през месец януари тази година. „Януари месец Венци Живков ме покани на разговор, искаха да бъда преводач на Андоне. Аз пожелах да бъда и помощник треньор и те се съгласиха.”

„Бързо се стекоха обстоятелствата и станах старши треньор. Преди много години, когато дойдох да играя в ЦСКА ми казаха същото, че трябва да хвана птичката. Останах в ЦСКА четири години и половина.”

„Собствениците ми казаха, че аз оставам старши треньор и имам пълен картбланш да работя”, каза Радуканов.

Той заяви също така, че най-важното за ЦСКА е да влезе в Лига Европа този сезон. „Стигнем ли до Лига Европа ще облека и костюм. Последният месец бяхме трима човека в щаба. Наложи се да си водя загрявките и не се срамувам от там. Радвам се, че успяхме да стабилизираме отбора. Мое желание са поканите към Светльо Петров и Тодор Янчев. И двамата ще ми помогнат много. Получава се млад екип, но виждате треньорът на Порто е на 32 години, но се справя.”

„Границата между футболист и треньор трябва да се преодолява бързо. От 10 януари трябва да ме приемат като старши треньор на отбора. В началото беше трудно. Това беше голяма отговорност за мен. Когато първия ден се събудих като старши треньор, бях притеснен, казах си, че трябва да изляза и да работя. Футболистите се опитаха да променят своето държание и започнаха да дават повече от себе си. Помогнаха ми и на мен”, коментира Радуканов.

Относно селекцията на отбора бившият бранител заяви: „Селекцията зависи от това, с кои ще се разделим. Няма да има толкова много привлечени. Искам до 10 януари да е изяснена групата. С тези хора да тръгнем на лагер в Гърция. В изминалата година това не се случваше по време на подготовката. Надявам се да не повтаряме стари грешки.
Трябва да се освободим от 6-7 човека. Трябва да се разделим с някои хора. Те показаха, че не могат да се адаптират. Дали е провал лятната селекция го показват резултатите и статистиката. По това се определя. Наблюдаваме футболисти в България, но не искам да коментирам имена”.

Цялото интервю на Милен Радуканов можете да чуете в прикачения аудио файл!