Наставникът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев отдаде тежката загуба с 1:4 от шампиона Лудогорец на двете грешки в началото, от които паднаха и първите два гола за разградчани. Ето какво сподели той:

"Първите два гола сами си ги вкарахме. Дотогава правехме хубави работи, жалко че беше за кратко. Ние сами си ги направихме тези голове, може би се дължат на напрежение, и аз не мога да си ги обясня." 

"Две нелепи грешки за първите два гола и оттам-нататък Лудогорец е опитен отбор и знае как да се възползва от това, за да ни победи. Жалко, защото ние не започнахме зле, но след тези грешки загубихме. Не искам да изтъквам кой е сгрешил и кой не. Ние гледаме напред, това е Локомотив и ние ще играем за победа във всеки мач." 

"Ние започнахме добре, жалко за нелепите голове, не изпълнихме тактическите си задачи заради тях. Мартин Камбуров имаше проблеми, нямаше смисъл да го държа при решен мач. Ние гледаме напред, следваме си целите, винаги ще преследваме победата. Това е бъдещето на Локомотив, полека-лека е търсим лицето си." 

"Ще се противопоставяме на такива отбори. Съжалявам, че загубихме, но ние ще се развиваме. Усещаме подкрепата на феновете, на полувремето им казах на момчетата, че може да стане от 0:3 до 3:3 и 4:3. Важното беше да си повярваме, във футбола се случват всякакви неща. Знаете каква история има Локомотив, какви легенди има, вървим по пътя си заради тези привърженици."

Ние знаем къде се намираме, знаем, че пътят ни ще е тежък. Локомотив е с история, така че ние продължаваме напред. Жалко, че сега загубихме. Всеки, който ни подцени и подходи несериозно към нас, ще има ядове. Всеки трябва да се съобразява с името на Локомотив. Това е клуб с много привърженици, които го обичат и го поддържат в трудните моменти и всичко дължим на тях", сподели Матушев.