Старши треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев е напълно доволен от селекцията до момента и според него може привличането на Патрик Огунсото да се окаже последният трансферен ход на Коко Динев за тази зима. В интервю за Гонг наставникът на „черно-белите” не изключи възможността за още някое попълнение, но с уточнението, че това трябва да е много качествен играч. Ето какво сподели Матушев час преди да стане ясно, че Левски се отказва от Базил дьо Карвальо и той може да се върне на „Лаута”.

- Г-н Матушев, как върви подготовката на отбора в Сандански?

- Това, което сме запланували като програма се изпълнява от момчетата. Влагат се максимално в тренировките. Радващото е, че засега нямаме контузии. Скоро започват и мачовете, в които ще можем да избистряме тактическата схема и игровия облик на отбора.

- Какво искате да видите в първите контроли срещу Вихрен и Пирин?

- Ще искам от футболистите да се вложат максимално, за да видим функционалното им състояние. Знам, че на този етап няма как да бъдем на необходимото техническо и тактическо ниво.

- Последното засега попълнение е Патрик Огунсото. Запознат ли сте с качествата на този играч и доволен ли сте от трансфера?

- Ние го искахме още през лятото, но тогава нещата не се получиха. Запознат съм с качествата му и впечатляващата му визитка. Радвам се, че го взехме в нашия отбор. Смятам, че ще замени пълноценно Карвальо и дори ще надмине очакванията ни.

- Добихте ли впечатления за Васеко Карамоко?

- Засега не съм особено впечатлен. Хубавото е, че има още 2 дни, в които да го наблюдаваме, след което ще преценим дали да разчитаме на него. На нас не ни трябва количество, а качество. В отбора ще останат само футболисти, които могат да ни помогнат да изпълним целите си.

- Кога искате да е ясна групата, на която ще разчитате през сезона?

- На мен вече ми е ясна. Радвам се, че привлякохме футболистите, които искахме. Търсихме човек с добра бързина в атака и смятам, че го намерихме в лицето на Огунсото. Мисля, че това ще са хората, с които ще продължим нататък. Искам група от 20-22 души, които да се конкурират за всеки пост.

- Значи оттук-нататък може да привлечете футболист само ако той е много качествен...

- Точно така. Остава само да видим какво ще се случи с пробите на Карамоко и Хенри.

- Договорите на Том и Дани Кики изтичат през лятото. Ще искате ли да ги подновят?

- За първи път виждам Дани Кики да тренира толкова съвестно. Това много ме радва, защото той е много талантлив и може да помогне на Локомотив. Що се отнася до Том - предложихме му договор за 2,5 години, но мениджърът му не хареса финансовите условия. Затова не е с нас на лагера. Доколкото знам Том ще си търси отбор в чужбина, където да взима повече пари.

- Това означава ли, че ще предложите договор на Дани Кики?

- Естествено.