Локомотив Пд ще привлече нападателя Дивитри Дюранд, научи Гонг. Наставникът на „смърфовете” Неделчо Матушев одобри 28-годишния французин и реши, че ще има нужда от него през пролетния дял на първенството. Най-късно в началото на следващата седмица Дюранд ще подпише договор.

Контракти за година и половина с Локо Пд вече подписаха защитникът Боян Дойкич, халфът Хуан Бариентос и нападателят Патрик Огунсото. Трансферът на Дюранд може да бъде осуетен единствено от евентуалното завръщане на Базил дьо Карвальо на „Лаута”, след като стана ясно, че от Левски се отказват заради него заради хроничен проблем с рамото.

В същото време стана ясно, че Локо Пд ще предложи нов договор на Дани Кики. Контрактът му изтича в края на сезона, но с представянето си по време на подготовката той е спечелил доверието на треньорския щаб и клубът ще опита да го задържи.

Продължават пробите на Хенри Мунианеза и Васеко Карамоко. В четвъртък Локо Пд играе срещу Вихрен в първата си контрола от зимната подготовка. В събота „смърфовете” излизат срещу Пирин.