Старши треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев остана доволен след успеха над Академик София с 3:0 в мача от13-ия кръг в А група.

„Предупреждавах, че ще стане действително един труден мач. Не ни беше леко в днешния мач. Благодаря на момчетата, че осъзнаха важността на духа на днешната среща. Постараха се да победим и няма значение, че това стана в края на мача”, коментира той.

„Трябва да работим по същия начин и да се опитваме във всеки мач, който играем гостуване или домакински, да играем добър футбол и да радваме феновете на Локо Пд”, добави Матушев.

„Академик София не напусна своето поле, ние имахме доста възможности, но не успяхме да си направим мача още по-лесен през първото полувреме. Радостен съм, че през втората част бяхме максимално концентрирани и не допуснахме заплахи пред нашата врата.”

„Смених Басалия Саканоко защото му липсваше синхрон с отбора, но той загатна, че разполага с нужното, за да вдигне качеството на Локомотив Пловдив”, завърши старши треньорът на „смърфовете”.