Треньорът на Локомотив Пд Неделчо Матушев вярва, че неговите футболисти ще разкрият пълния си потенциал в мача с Черно море и ще си тръгнат като победители от Варна. Според него най-важната задача пред отбора е да покаже играта, на която е способен, без да се обръща внимание на странични фактори.

„Гледаме на двубоя с Черно море, като на поредния мач от първенството. За всяка среща се подготвяме по един и същ начин и сега не правим изключение. Всяка седмица искам от моите футболисти да покажат, че могат да играят добър футбол и, разбира се, да гоним победата. И срещу Черно море ще изисквам от момчетата пълна концентрация и влагане докрай в мача. Всеки, който се появи в игра трябва да мисли само за победата”, коментира Матушев.

Наставникът на „смърфовете” не се притеснява от евентуални съдийски „тесли” във Варна. „Единственото, от което се опасявам е играта на нашия отбор. Смятам, че ако сме достатъчно концентрирани и покажем това, на което сме способни няма да имаме проблеми. Не трябва да отдаваме голямо внимание на съдийството и терените, защото това са реалностите в българския футбол. Ние сме длъжни да подхождаме с респект към всеки противник. Нашият отбор може да играе много добър и грамотен футбол. Надявам се в неделя да го покажем и да излезем победители от мача.”

Неделчо Матушев за пореден път потвърди желанието на спортно-техническия щаб да разчита отново на Базил де Карвальо в мачовете на отбора.

„Всички знаят какво бе Базил за нашия отбор, така че е излишно да ме питате дали имаме нужда от него. Неговият казус обаче е прекалено сложен и едва ли аз съм човекът, който може да се ангажира с прогноза как ще се развият нещата.”