Почетният президент на Локомотив Пд Христо Бонев не се притеснява, че двубоят на неговия отбор срещу Черно море е поверен на младия и все още неопитен съдия Таско Тасков. В типичния си стил Зума сподели, че би бил далеч по-загрижен, ако наряд за срещата бе получил някой врял и кипял в българската футболна действителност арбитър.

„Въобще не се опасявам от младия съдия. Бих се опасявал ако старите муцуни бяха във Варна. Те се знаят кои са... А.А. и А.Г.”, заяви Бонев.

Легендата на Локо Пд е категоричен, че „черно-белите” ще гонят единствено пълен актив от точки край морето.

„Подчертахме вaжността и трудността на мача пред футболистите и апелирахме за пълна мобилизация от тяхна страна. Обяснихме им всичко, което може да се очаква от Черно море – терен, съдийство, начин на игра на противника. Нашият отбор трябва да е на 100% готов да се противопостави на всякакви предизвикателства, за да спечели мача. От това, което видях в тренировките през седмицата, смятам, че момчетата са настроени правилно и заминаваме за Варна с една единствена цел – да победим.”

Христо Бонев не се притеснява от появата на напрежение сред футболистите заради високите цели, които на „Лаута” преследват през настоящия сезон. Той призна, че влизането в тройката и атаката на Купата на България са заявени като цел пред отбора едва, след като са били широко обсъждани в съблекалнята между ръководство и състезатели.

„Момчетата са убедени, че това, което преследваме е напълно по силите им. Ако някой футболист се смущава от високите цели, значи мястото му не е в Локомотив”, заяви Зума.

Бонев се изкодоши за пореден път и с Левски по случая „Базил де Карвальо”. „Базил се прибира в България другата седмица. Той има договор с Левски и ако те не го искат, нека си го изплатят, а ние ще си го вземем при нас.”