След месец и половина зимна подготовка, през която изигра 7 контроли, Черно море ще поднови първенството в "А" група с гостуване на Славия тази неделя от 13 часа. По този повод потърсихме звездата на "моряците" Матиа Курьор да коментира очакванията си за пролетта и двубоя с "белите".

Голмайсторът на "моряците" смята, че при малко повече късмет от есента, отборът може да се пребори за призови места в "А" група.

Националът на Мартиника бе категоричен, че всички в тима са работили сериозно през подготовката, което определено ще повлияе на представянето на отбора през пролетта.

"Проведохме добра зимна подготовка. Работихме усилено и се надявам, че сме готови за първия пролетен мач. Нямаме търпение да започнат официалните мачове. Мисля, че ще стартираме с характер на победители. Имаме добър колектив с много качествени футболисти. Новите играчи също са класни и ще вдигнат нивото в отбора. Мисля, че ако имаме повече късмет от преди Нова година, ще успеем да се преборим за класиране сред първите три тима. Желая да дам максимума от себе си, за да помогна на тима да постигнем целите, които сме си поставили. За да стане това, трябва да побеждаваме всеки мач", каза Курьор пред varnautre.bg.

Относно неделния двубой със Славия, Матиа сподели: "Очаквам да победим, без значение как ще го направим. Просто искам да спечелим този мач. Жалкото за нас е, че един от основните футболисти на отбора Бакари няма да може да вземе участие в срещата. Всички знаем какво може той и колко трудно бе без него през есента. Бакари е един от най-добрите нападатели в първенството и знам, че и той самият иска да направи силна пролет с екипа на Черно море. Запитан за прогноза за крайния изход на двубоя с "белите", Матиа сподели - "Искам след края на мача да извикам "Браво, "моряци"! Честита победа", тогава и играчите, и феновете ще бъдат щастливи.

Мачът е в неделя, на стадиона в столичния квартал "Овча купел", от 13 часа, и ще можете да го следите пряко в Gong.bg, на Gong Play и в ефира на Diema Sport 2 и Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS