Фелипе Машадо, който дебютира с асистенция с екипа на ЦСКА в двубоя с Локомотив София, се съгласи да коментира впечатленията си от престоя си в България до този момент. Бразилецът не скри, че е доволен от първата си среща с „червения” екип.

-Господин Машадо, доволен ли сте от дебюта си в ЦСКА?


-Да, чувствам се добре, защото спечелихме. Мисля, че играхме силно и спечелихме една хубава победа.


-Какви са впечатленията от атмосферата на стадиона и феновете?

-Струва ми се, че хората обичат и харесват много футбола. Доволен съм, че играя тук, запалянковците викат много и са близо до футболистите, когато идват на стадиона. Контактът е много близък. Аз искам да играя тук и заради това. Почитателите действат мотивиращо.


-Мнението ви за българския шампионат?


-Един приятен шампионат. Прави впечатление, че има много отбори, които умеят да боравят с топката. Набляга се на играта с топката, а това е интересно. Естествено все още не съм много навътре, но лека полека ще опозная, както отборите, така и състезателите.


-И все пак, кой е фаворитът в българското първенство?


-Сега е трудно да ви отговора на този въпрос. Не съм сигурен, а и още е рано. След един-два месеца, когато мине първата част от шампионата ще се види, кои четири-пет отбора имат най-добри шансове да се борят за титлата.


-Как се почувствахте във Франция, когато разбрахте, че нямате право да играете в мача с Тулуза?


-Почувствах се малко тъжен, защото много, много исках да играя в този двубой. В такива мачове искат да играят всички хора. На хубав стадион, срещу силен отбор в турнира за Купата на УЕФА. Сега остава да изчакам, какво ще стане, да се оправи всичко и да мога и аз да играя в подобни мачове.


-Предполагам, че сте щастлив от факта, че в отбора ви има много футболисти, които говорят португалски?


-Да, да, контактувам отлично с всички, които говорят португалски. Иначе щеше да е много трудно да свикнем с отбора. В противен случай, щеше да ни е много по-тежко.


-Преотстъпен сте, искате ли да останете в ЦСКА и през следващата година?

-Да, аз имам контракт с ЦСКА до декември месец. Съществува опция да остана още две години след това. Всичко зависи от работата ми. Спокоен съм и се старая да давам максимума. Ще дам всичко за да си защитя контракта.

-Мнението ви и за треньора Стойчо Младенов?


-Това е един човек, който живее с футбола. Той е бил футболист и разбира много добре футбола, ясен му е. Той е един треньор, който говори еднакъв език с футболистите. Знае как да се отнася с футболистите на терена. Контактува много с играчите, дори когато нещо не е наред. Фигура, която дава много сила но своите футболисти. В същото време иска само да печели.