"Чувството е неописуемо, очите ми се насълзиха, не вярвах, че така ще реагира", сподели Мартин Петров след повторния си дебют с фланелката на ЦСКА.

"Това значи едно уважение към мен, хората почитат това, което съм направил, въпреки че не е чак толкова много. Почитат, че съм бил играч на ЦСКА и оттук съм тръгнал. Искам да ги помоля да продължат да ни подкрепят както в този мач, тъй като бяха 12-тият ни играч."

"Още онзи ден на пресконференцията казах, че всеки мач желая да вкарам, за съжаление не стана, дано другият мач се получи. Остър двубой с доста единоборство, хубавото е, че успяхме да вкараме този гол. Заслужено победихме, можеше и по-добре, но всички знаят отборът в какво състояние е. С такива победи ще върнем публиката и отборът повече ще се кали и всичко ще бъде по-добре."

"Сега ме сложи отпред, към края на мача минах отляво. Която и позиция да ме сложи, съм готов да помагам на отбора. Оттук нататък ще изпълнявам неговите указания, доколкото са ми възможностите."

На въпрос каква оценка би дал на българския футбол от досега си до А група в мача срещу Берое, Петров отговори: "Не мога да ти дам оценка, един отбор като Берое практикува добър футбол, колкото повече такива отбори, толкова по-добре за българския футбол, все още е рано да давам някаква оценка за българския футбол."

"Липсва ми игрова подготовка, винаги съм бил самокритичен. При положение че не съм играл от януари, няма как да искам да съм в топ форма, но се надявам с моето присъствие да вдъхвам самочувствие на момчетата."

"Аз съм футболист, така и тук ще подходя по този начин, съвсем отговорно. Както винаги, феновете зад нас, няма промяна."

"Колкото повече изненади има, толкова по-добре за футбола. Конкуренцията става по-ожесточена, да не е с нашия отбор, но не мога да дам оценки от 2 дни съм тук. Дълго време съм бил навън и съм следил всичко по телевизията."

"Има време до мача (с Левски), играем с Черно море, после с Лудогорец. Всеки отбор играе твърдо и агресивно, не гледаме за мача с Левски. Да покажем в неделя отново лицето на ЦСКА, което всички искат да го виждат."

"Не бива и от мен да се очакват някакви чудеса. Знаете, че не съм някакъв изявен голмайстор, надявам се да помогна на отбора."

"Критики ще има, нормално. Стига да са градивни. Никога не съм се предавал, когато сам видя, че нямам възможности първи ще се откажа. Няма да чакам феновете да ми го кажат. Надявам се по-бързо да вляза във форма."

На въпрос, дали е възможно и Димитър Бербатов да заиграе в ЦСКА, Мартин отговори: "Този въпрос към Бербатов, аз съм вече тук. Ако също и Бербатов се върне, какво има да го коментираме."

"Аз имам договор до 30 юни, да съм споделял, че зимата напускам? Започвам подготовка с отбора и се готвя за важните мачове."

"Благодарение на приятели и моето семейство, реших да опитам и да помогна на ЦСКА. Не идвам да отбивам номера, идвам да помогна по всеки един начин на отбора да се развие. Мартин Петров няма да играе още 5 години тук, трябва младите да поемат. Когато виждаш обичта на феновете, това ти дава още по-голям заряд."

"Пожелавам си да съм здрав, това е най-важното за всеки един спортист. и си Пожелавам все такива победи. По-добре грозна победа от красива загуба."

"Не бива от мен да се очакват някакви чудеса, едва ли не идва Бог отгоре. Не винаги се получава, надявам се в повечето мачове да се получава", допълни Мартин Петров.