ЦСКА записа поредната си победа в контролите си от втория подготвителен лагер в Холандия, надигравайки турския Коняспор с 2:0. Двата гола за вицешампионите на България отбеляза Маркиньос. Бразилецът се разписа от пряк свободен удар в 8-та и от дузпа в 56-та минута. С това „кариоката” оформи головата си сметка на три попадения в последните два мача.

Спарингът се игра в германското градче Елтен. Въпреки че на контролата имаше не повече от 20-30 зрители, организаторите бяха осигурили полицейска охрана с кучета, а за двубоя се продаваха и билети.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов започна със следните 11: Ивайло Петров, Йордан Тодоров (кап), Куидо Ландзаат, Валентин Илиев, Никола Вуядинович, Тодор Янчев, Маркиньос, Зе Руи, Кевин Амунике, Хосе Гарсес и Георги Чиликов.

Първата атака в мача бе за турския тим – в 6-та минута играч на комшиите проби отдясно, но черногорецът Вуядинович с хубав шпагат изчисти в тъч. След изпълнението му последва разбъркване в наказателното поле, топката попадна в Нека и той с шут от 20 метра я изпрати в аут.

„Армейците” откриха резултата с първото си по-сериозно слизане към вратата на Коняспор. В 7-та минута Амунике проби в полето на турския тим и бе повален метър преди да навлезе в пеналтерията. Бразилецът Маркиньос стреля директно от прекия свободен удар и заби топката в горния десен ъгъл на вратата на Бахидир за 1:0.

В 14-та минута Гюдущтю изпрати топката с глава в аут след центриране от корнер пред вратата на Ивайло Петров.

12 минути по-късно Зе Руи подаде късо към Георги Чиликов, той върна към Янчев, силният удар на последния обаче излезе в аут. В 38-та минута Маркиньос центрира от пряк свободен удар, отсъден за нарушение срещу Зе Руи, Гарсес стреля с глава, но топката излезе в аут.

Полувремето завърши с нова опасност пред вратата на Коняспор – панамецът Гарсес подхвана атака за 30 кратните шампиони на България, коженото кълбо стигна до Янчев, той обаче си го поведе много силно и то излезе в тъч.

В началото на второто полувреме „перлата в селекцията” на ЦСКА Неи дебютира с „червения” екип. Бразилецът се появи на мястото на голмайстора за „армейците” в контролите Георги Чиликов. Неи се появи с фланелката с номер 24, тъй като №99, с който ще играе постоянно, не е готов. Освен Чиликов терена напуснаха още Гарсес, Зе Руи, Ландзаат, Илиев и Янчев. На техните места влязоха Кирил Котев, Александър Тунчев, Ододжи, Абдер Кабус и Георги Илиев.

Пет минути след подновяването на играта, вратарят на турците Бахидир пое една топка извън наказателното поле и при опит да я изчисти, тя се удари в тялото на Неи. Бразилецът се усети и я открадна, след което напредна към опразнената врата и вместо да вкара, уцели бранител на Коняспор.

В 56-та минута Неи успя да спечели дузпа за вицешампионите на България. Хубава атака започнала от Тодоров, премина през Амунике, който изведе тарана сам срещу турския вратар, който го фаулира в наказателното поле. Маркиньос бе безгрешен от бялата точка вкарвайки втория си гол в мача.

Една минута по-късно героят за „червените” напусна игра заедно с Амунике. На техните места влязоха Флорентин Петре и Стойко Сакалиев. В 64-та минута Стойчо Младенов направи последните си три смени – на местата на Петров, Тодоров и Вуядинович влязоха Оливер Ковачевич, Александър Бранеков и Жулиано Наварини. Последният, който официално бе освободен от наставника на „армейците” влезе в игра за да бъде дадена почивка на черногорския национал Вуядинович, който игра в последните три мача.

В 70-та минута играчите на Нурула Саглам организираха опасна атака – Мустафа Ер върна към Ерчин, но Котев майсторски спря нападението на турците.

Две минути по-късно Ододжи получи топката от Неи нахлу в наказателното поле, но резервният вратар на Коня Онгюн спаси.

10 минути преди края на мача Ододжи центрира в наказателното поле на турския тим, но Сакалиев пропусна идеална възможност за удар към вратата. Това бе и последната реална голова възможност за ЦСКА.

С този успех „армейците” отбелязаха своеобразен хеттрик в Ниската земя – три мача – три победи.Следващата контрола на „червените” е тази събота с друг турски тим – Бурсаспор.