ЦСКА победи с 1:0 Арминия Билефелд в първата си контрола от подготвителния лагер в Германия.

Единственото попадение за „червените” бе дело на Маркиньос в 34-та минута. Така, бразилецът донесе първи успех за „червените” от началото на лятото. В първата си проверка още на българска земя, „армейците” загубиха от Интер Баку с 0:1.

Въпреки ранния час на контролата, изключително топло време посрещна двата отбора на терена в Бад Липшпринге. Именно това бе и причината голяма част от близо 250-те фена, които наблюдаваха срещата, да заложат на бирата. Особено до средата на първото полувреме, продажбата на пенливата напитка вървеше много повече от играта на двата отбора на „Курвалд Щадион”.

Футболистите на ЦСКА пък за първи път излязоха в изцяло новите си екипи, които пристигнаха в тима преди няколко дни.

„Червените” успяха да поведат в резултата в 34-та минута. Тиеро се пребори за една топка в центъра на терена, подаде добре към Маркиньос, който пое на границата на наказателното поле, дръпна няколко крачки вляво и навътре и стреля покрай излезлия напред вратар Фернандес за 1:0 в полза на ЦСКА.

Малко преди попадението, отново Маркиньос излезе на добра позиция, прехвърли Фернандес, но топката срещна лявата греда на стража.

През второто полувреме Павел Дочев направи редица промени в своя състав, докато неговият колега Кристиян Циге – три. На Дочев се наложи да извърши и една принудителна промяна, когато в 65-та минута играта напусна Румен Трифонов, а на негово място се появи младокът Кристиян Велинов.

Играчите на двата отбора доиграха двубоя без да се напрагят прекалено много като причина за това бе изключително топлото време.