„Оставам в Ботев защото съм много задължен на този клуб. Когато дойдох преди две години и половина бях в много трудна ситуация. Само хората, които са били около мен знаят за какво става дума. Чувствам се задължен и искам в този момент искам да помогна на клуба, както той ми повогна преди време”, заяви халфът на Ботев Пловдив Мариян Огнянов на аерогара София. 

В четвъртък „канарчетата” играят с местния Либертас реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е от 21.30 часа българско време на „Стадио Олимпико” в Серавале. Първата среща в Бургас завърши 4:0 за пловдивчани.

Бившият футболист на Левски разкри очакванията си и за предстоящата среща: „Предвид резулатата от първия мач сме по-спокойни. Ще отидем да изиграем сериозно двубоя, защото все пак е от евротурнирите. Ще се опитаме да постигнем победа и там. Знаем, че сме много по-класния отбор от Либертас. Този мач ще ни помогне да се подготвим за следващия ни съперник, който ще бъде много по-класен!”

„Всеки сам преценява бъдещето си, не мога да коментирам решенията на другите. Всеки сам си ги взима, аз си взех моето. Не се опитвам да ги разбера, както и не искам да ме разбират мене. Сигурно много хора, ще се питат защо останах в Ботев и защо не отидох някъде за повече пари. Това си е мое лично мнение. Такова имат и онези, които са решили да напуснат”, каза още единственият футболист вкарвал гол за български тим в групите на Шампионската лига.

„Ако дойде някаква оферта, която устройва клуба и мен, тогава ще седнем с ръководството и ще говорим. Но за момента твърдо оставам. Дали са ме търсили от Левски? Това си остава за мен”, категоричен бе Огнянов.

 „Сега първо трябва да разберем, кой остава и кой си тръгва. Надявам се до края на другата седмица да има яснота за това. Тогава ще видим реално каква ще е обстановката. Ще знаем с какъв отбор ще разполагаме и какви ще бъдат целите ни”, завърши полузащитникът на Ботев Пловдив.