Благодетелят на Локомотив Пловдив Веселин Марешки заяви, че винаги ще помага само и единствено на клуба, независимо от това дали ще си тръгне от клуба след края на сезона. Бизнесменът бе посрещнат топло от привържениците на клуба в Концертната зала на бившия Партиен дом, информира plovdiv24.bg.

Веселин Марешки заяви, че е готов да вложи 1 милион лева за изграждането на така желаната от феновете "Трибуна Бесика".

На срещата беше представен и проектът за изграждане на съоръжението, което ще бъде от 24 реда и 4000 места, а козирката ще покрива 80% от тях.

"Благодаря за топлото посрещане. За този период, откакто поех Локомотив, съм дал много за този клуб и по никакъв начин няма да бъда ангажиран никога по никакъв повод с никой друг клуб. Доколкото мога, ще помагам винаги и само на Локомотив Пловдив", бяха първите думи на бизнесмена.

"Обещах на феновете, че ще построя "Трибуна Бесика" независимо дали ще напусна Локомотив след края на сезона, тъй като те я заслужават", допълни той.

"За да няма съмнение, че утре някои ще каже, че ние се срамуваме, че г-н Марешки е оставил това нещо и го е направил за нас, за това аз поставих условието отпред на трибуната да пише "Трибуна Бесика" подарък за феновете от Веселин Марешки". Аз не се срамувам от това, че съм готов да направя тази инвестиция като подарък за вас, ако вие се срамувате, че тя е от мен, по-добре де се откажем сега и да не я правим", каза Марешки.

"След като направим "Трибуна Бесика, имам една молба към вас - да я препълним за първия мач", каза още благодетелят на "черно-белите".

Председателят на шахматния клуб на Локо Харалампи Ванев информира, че е получил уверение, че зад трибуната ще бъде изграден музей на клуба.