Ивайло Манджуков пусна декларация в която заявява, че към 08.06.2015 година Васил Божков не е декларирал окончателно своите намерения за придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба.  

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

1/ По отношение на появилите се в публичното пространство различни вариaнти по отношение промяната на собствеността:   Kъм 08.06.2015, г-н Васил Божков не е декларирал окончателно своите намерения за придобиване на мажоритарния пакет акции на ПФК ЦСКА АД. При ясно и публично обявенa воля и желание от страна на г-н Божков за придобиване на мажоритарния пакет акции на ПФК ЦСКА АД, заявяваме своята категорична и безкоpистна готовност да прехвърлим безвъзмездно мажоритарния пакет акции с цел финансово преструктуриране, оздравяване и осигуряване на устойчиво развитие на клуба.   Появилият се наскоро г-н Дениз Кизилоз като някакав кандидат-купувач, по никакъв начин не е дал повод за иницииране на разговори с него, тъй като той не ни е представил нито писмо за намерения, нито задлжителните към него референции за наличност на средства във връзка с горепосоченото писмо. Още повече, че той по никакъв начин не се е запознал със състоянието на дружеството чрез извършване на юридически и финансов due diligence за да може да направи адекватна оферта. Придобиxмe впечатление относно това кой е г-н Кизилоз, кoлкo cepиoзни са неговите намерения и възможности. Както казват в Англия: Champagne taste, lemonade money... (Xapecвa му шампанско, а има пари за лимонада…).

2/ Задължения на дружеството към Националната Агенция по Приходите, футболисти, др. : Тъй като в предходните години са натрупани огромни задължения кам НАП в размер на около 10.6 млн лева ( данни кам 31.01.2015), наша цел е да не нарушим интерeса на държавата чрез нейният фиск, като за това имаме план за ефективно плащане на част от задълженията, като останалите такива бъдат обезпечени и разсрочени по съответния ред. Нашите действия относно плащанията извършени от дружеството с цел завършване на шампионата, по договори за разсрочване и разxоди по cъдeбни дела.

3/ По отношение бъдещето на дружеството: В момента се предприемат всички необходими действия да бъдат изпълнени изискванията на Българския Футболен Съюз за получаване Право на Участие което ще остави ЦСКА в А ПФГ. Едно пояснение: лиценза е унифициран и включва правото за участие в А ПФГ и Европейските клубни турнири. Вярваме, че в оставащите кратки срокове ще се справим успешно и щe изпълним съответните критерии.