Бившият бранител на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла категорично отхвърли появилите се по-рано информации, че вече реално е поел властта в Борисовата градина. Илиев не отрече, че от месеци, близо година редовно се среща с шефовете на клуба, които многократно са му предлагали да поеме ръководството на отбора, но до момента няма нищо реално.

„Не съм нито президент на ЦСКА, нито каквото и да е. Нещата не стават по този начин. Ако някога постигнем договорка с шефовете на ЦСКА, ще го обявим нормално, по европейски, както трябва да бъде. Чувам се, виждам се редовно с тях, но засега те все още не са се съгласили докрай на моите условия. Искам далеч по-сериозни и мащабни промени в структурата и управлението на клуба. Ако се съгласят на всичко предложено от мен – може и да се навия да поема нещата. Иначе половинчати работи не ми се правят. Те не отиват на марката „ЦСКА”. Мъчно ми е, че днес загубихме, изпуснахме добрата инерция. Но не бива от една загуба да се правят трагедии, да се заговаря веднага за кадрови промени” – заяви Майкъла.

Въпреки това, вероятно в най-скоро време от страна на собствениците на ЦСКА ще бъде подадена нова оферта за Илиев да заеме ръководен пост на „Армията”.

В неделя Илиев е имал среща с ръководни органи на ЦСКА, на която е било обсъждано точно неговото назначение за председател на Управителния съвет на “армейците”. Майкъла ще се занимава със спортно-техническата част от управлението. Информациите са, че Емил Костадинов също ще остане в клуба, и ще работи заедно с Илиев.

Това ще е втората поява на Георги Илиев в управата на ЦСКА. Преди повече от десет години, той бе спортно-технически шеф, но през март 2001 година бе отстранен от поста си. Мотивите на ръководството тогава бяха: поради зачестили медийни изяви.

В последните месеци името му отново бе спрягано за ръководен пост. В средата на февруари, тези информации се засилиха още повече.

Миналата година, Майкъла даде интервю, в което заяви, че ако някой ден се завърне на работа в Борисовата градина, то ще накара в първия си работен ден всички да си подадат оставките, след което ще реши кои ще останат на работа и кои не.

След отказа на Валентин Михов да застане начело на ЦСКА в края на месец октомври миналата година, Илиев отново стана актуален вариант пред собствениците на ЦСКА.

Тогава бизнесменът заяви директно: "Готов съм да стана президент на ЦСКА. Не искам никаква заплата. Това е нещо голямо и отговорност. Аз имам достатъчно сериозен бизнес и мога да управлявам. Минал съм през всички нива на българския футбол и съм спечелил много отличия." Илиев обаче уточни, че би влязъл в ЦСКА само като президент, но не и като инвеститор.