Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев даде обширно интервю в предаването „Пред Банята“ по телевизия ТВ7. Босът на „червените“ говори за ситуацията в тима седмица преди началото на пролетния полусезон, както и за наболелия проблем със стадиона на клуба „Българска армия“, който все още няма лиценз. Както е известно, през седмицата, специална комисия ще инспектира съоръжението, след което ще стане ясно къде тимът ще играе мачовете си.

Ето какво сподели Майкъла в ефира на ТВ7:

ЗА СТАДИОНА

"Първото и основно нещо е, че при никой собственик, при никой изпълнителен директор, никой не е искал да направи нищо по стадиона. Никой не е натискал собствениците за това, освен за трансфери, покупко-продажби, за всичко друго са давани пари, но никога не са давани пари за стадиона, да бъде приведен в едно прилично състояние. Това се прави от изпълнителния директор, от този който иска да направи нещо, мо нали от трансфери и комисионни се печели най-много. Изкарахме всички документи в последните два месеца. ЦСКА има абсолютно законен стадион с всички документи. Никога не съм го сравнявал с „Ол Трафорд“. Казах, че ще се опитам да направя, това което видях там във вип ложите. Затова се опитах да променя някои неща, които ще накарат футболистите да имат самочувствие и да знаят къде се намират. Това, което ще бъде на „Българска армия“ бъде след 3-4 дена не е правено в България."

"Когато има свободни 100 хил. лева ще сменим таблото на стадиона. Всичките, които са идвали на „Българска армия“ са били на заплата. Аз не съм. Аз съм единственият, който всеки ден тормози собствениците, за пари, за децата, за базата."

"Ще получа 50 хил. лева като направя всичко по стадиона. Всичко,което съм изкарал до този момент, над 250 хил лева съм ги дарил за ремонта на стадиона."

"След един месец всички терени ще бъдат пуснати в експлоатация. Спряха ремонтите на стадиона, защото трябваше да се съгласуват проектите. Един терен е 16 папки. За една седмица съгласуваха всички и то скоро имаме право да правим всичко."

ЗА ЦЕНИТЕ на БИЛЕТИТЕ

"Цената на билетите за Сектор Г ще бъдат от порядъка на 4-5 лева. В „А“ и „В“ ще струват 10 лева, а във ВИП ложата – 50. Сезонната карта за ложата ще бъде на стойност 2500 лева. Искам на стадиона да могат да идват нормални хора, които да си водят децата, жените. Всичко на стадиона се подменя. Не виждам смисъл да се прави нов стадион. Не виждам смисъл да се прави нов стадион. Премиерът беше прав, че няма смисъл да се прави по-голям стадион, като няма хора."


ЗА СПАС ДЕЛЕВ

"Гарантираха ми, че със Спас Делев няма да има проблеми. За картотекирането му съм говорил с юристите, мениджъра му. Всичките отговори бяха, че няма никакви проблеми. На мен ми беше гарантирано. Сега разбирам, че има някакъв проблем. Гарантираха ми до една седмица, че всичко е наред."

ЗА ДОГОВОРИТЕ В ЦСКА

„ЦСКА има най-високия бюджет в България, но ЦСКА има големи задължение. Все бивши големи привърженици и колеги, на които им плащаме. Не си го обяснявам. Трябва да имаш морал и достойнство. В Левски също има хора, които ги изгониха. Имаха всичко договори, но никой не съди Левски. Не мога да си го обясня. В ЦСКА всички договори са такива, че ЦСКА няма никакви права. Относно Павел Дочев, който иска 200 хил. Нормално ли е да имаш три мача - две загуби и един равен със Севлиево и да искаш толкова пари. Вече не подписваме такива договори.“

ЗА ЕМИЛ КОСТАДИНОВ

„Трябва да питате собственика за това. Всеки собственик си има виждане. Всеки може да назначава и уволнява, който иска. Не знам защо се вика срещу тях като те дават по 4-5 млн. на година. Иначе изваждаш пари казваш, че ще се занимаваш. Това е хоби за много богати хора, в България са такива от 3 до 5 %. В Левски инвестираха в базата за децата, в ЦСКА не е инвестирано.“

ЗА ПРОГРАМАТА

„Не може да си недоволен от програма, когато си в клуб като ЦСКА. Програмата е за всички. От какво се оплакват, че играят в сряда и събота? Цял свят играят в този цикъл.“