Вчера стана ясно, че Георги Йорданов е пенсиониран от елитното съдийство. До навършването на 45-годишнината си има още две години, но след реферирането на двубоя между Левски и Литекс от 20-ия кръг на А група, който беше прекратен, след като Литекс беше изваден от терена, съдията вече няма да реферира елитни срещи.

Така Йорданов стана поредният съдия, който "гори" за съдийството след двубой на Литекс.

Първият съдия, който беше изваден от съдийството след мач на Литекс беше пловдивчанинът Ангел Бекяров, който ръководи двубоя между Берое и Литекс от 25-ия кръг на А група през сезон 2007/2008 година. 

Срещата завърши 2:2, но от ловешкия клуб избухнаха срещу съдията, че е помагал на Берое. Той дори се яви на "детектор на лъжата", който го оневини, тъй като Литекс го бяха обвинили, че е направил всичко възможно да помогне на Берое за спасяването им в елита.

През 2013 година след двубои на Литекс си изпатиха Николай Йорданов и Ахмед Ахмед. Първият получи слаба оценка след мача Литекс - Левски от 23-ия кръг на първенството, който беше спечелен от "сините" с 2:1.

Айтоският съдия Ахмед Ахмед "изгоря" след двубоя за Купата на България между Левски и Литекс, който беше спечелен от "сините" с 1:0. Тогава Ахмед не зачете гол на ловчанлии, после го призна, за да го отмени отново. 

Столичният арбитър Йорданов все още е в списъка със съдиите в елита, но Ахмед отдавна не е.

Друг емблематичен рефер, който си изпати след мачове на Литекс е Цветан Георгиев, който направи своя бенефис през 2012 година. Георгиев коментира пред медиите, че собственикът на Литекс по това време Гриша Ганчев го е извадил от нарядите.

През същата тази година със съдийството се раздели и Богомил Маринов - Мечката, който показа червен картон на звездата на Литекс - Никасио, в двубой, който Литекс спечели - 1:0 срещу Славия.

Стигаме и до последния съдия - Георги Йорданов, който също се раздели с елитното съдийство, по ирония на съдбата, след мач на Литекс.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS