Водещият български футболен мениджър Лъчезар Танев сподели виждането си за идеята за създаване на Висша лига от новия сезон. Той изброи причините защо според него това би се реализирало трудно и сподели, че не вижда обстановка за осъществяването ѝ. 

"Висша лига в истинския смисъл, както е в Англия и Испания, е невъзможна. Ако искаме да направим нещо, за да върнем три отбора, не е нужно да не е Висша лига. Оценявам усилията на всички, но не виждам обстановка в България за Висша лига", сподели Танев пред Дарик радио.  

"За да се направи една голяма лига, тя трябва да има правото от съответната федерация да развива първенството и да го комерсиализира. Федерацията избира само началото и края на първенството, но дали например мачът да е в петък, събота или неделя, решава лигата." 

"Не виждам консенсус, трудно би се намерил между президентите. Но от друга гледна точка, ние имаме ли основа за голямо движение на средства, при положение че икономиката има проблеми."

"Не виждам основните неща, базата на която да се направи едно печелившо предприятие. Накрая да може да секаже - спечелили сме 10 млн. лв. и да се разделят парите. Не виждам базата за това. Друг е въпросът, че ако се търси помощ за Литекс, ЦСКА и Локомотив София, то не е задължително да минават под формата на Висша лига, може да си е А група", сподели Танев. 

Той коментира и случващото се с отбора на ЦСКА. Според него трябва да има разговори между синдика, който управлява клуба и кредиторите, сред които е и той. Танев даде пример и с испанския Елче, който имаше подобни проблеми в Испания миналия сезон. 

"В момента ЦСКА е собственост на синдика, на държавата. Имаше такъв казус в Испания с Елче. Намалиха ги с едно ниво, защото нямат ресурси да останат в Примера. От спортно-техническа гледна точка не ги хвърлиха при аматьорите, а имат синдик, който ги представлява." 

"ЦСКА ми дължат пари и на мен. Никой не ми се е обадил да каже - дължим ви 200 хил. лв., ще ги разсрочим ли, ще ги опростите ли, ще ги намалим ли. Нищо лично. До тук сме я докарали държавата, почти всичко е задкулисно."

"Трябва да се говори, да се знае. Досега трябваше да е ясно всичко за ЦСКА, а държавата още не е обявила какво се случва с ЦСКА. Фалирал ли е, спасителите готови ли са да участват? Държавата е готова да се разсрочат в дълги години задълженията към нея, но още не може да направи нищо. Накрая може от 35 млн. ще останат 15 млн. лв. тези задължения. Но всеки стои и чака да се хапва и да се пийва, да не се плаща", сподели Танев. 

Той сподели още какво се случва с двама от клиентите му, които все още са без отбори в разгара на сезона. Става въпрос за вратаря Николай Михайлов и за полузащитника Владимир Гаджев. 

"При Николай Михайлов от две-три години насам не взимахме най-добрите решения, в това число включвам и себе си. Имаше някои възможности за него, но не бяха толкова атрактивни. За него е най-важно в следващите месеци, ако има отбор който се интересува от него, той да играе в него редовно. Ако не, да чакаме лятото." 

"Той и Влади Гаджев са едни от най-добрите ни футболисти. Те грешат, защото прекалено много се пише за тях и в известни моменти се надценяват и не гледат реално на футбола. Опитвам се да ги държа здраво стъпили на земята, което е много важно. Сега манталитетът е по-различен отпреди 10-15 години", сподели още Танев.

Той говори още за представянето на Барселона и звездата на тима Лео Меси. 

"Барселона трудно може да бъде спрян във вътрешното първенство, в Шампионската лига е друго. Там са мачове на директни елиминации и нещата зависят от много неща."

"На Лео Меси жена му излиза сама с детето, разхожда се. Той ако излезе, нормално е да има върволица около него, защото е Лео Меси, но всичко се приема без проблеми. В България, за да покажеш благополучие и ниво, трябва да покажеш някакви такива възможности, дава се приоритет на елементарните неща, вместо да отидат на опера", сподели още Танев.