Собственикът на Локомотив София Иван Василев сподели, че идеята за създаване на Висша лига е чудесна и от клуба са заинтересовани да влязат във нея. "Железничарите" чакат покана от БФС, за да видят какви са критериите за участие.

"Идеята е чудесна и тя трябваше да се осъществи отдавна. Ние сме си начертали нашия път и го следваме. Ще почакаме да видим какви ще са условията и най-напред дали ще ни поканят. Тогава ще се съберем като ръководство и ще обсъдим възможностите. Дай боже да можем да участваме и ние. Ще трябва да намерим сериозни спонсори и за първия отбор, както намерихме за дестко-юношеската школа в лицето на фармацевтичната компания "Актавис". Ако не можем да обезпечим отбора за "А" група, не е срамно да се каже, че не може. Не трябва да се лъжат служители, футболисти и фенове. Аз вярвам, че ще намерим спонсори, ако тази идея се осъществи. Ако ли не, ние продължаваме нашия път", каза собственикът Иван Василев на пресконференция в Пресклуб "България"  днес.

"Захванахме се с трудната задача от любов към клуба и любов към децата. Сега трябваше да бъде всичко с катинари, ако не бяхме поели отговорност. Както ни каза един човек наскоро: "Върнахте ни от моргата. В момента полагаме основата - базата, защото досега нямаше такава. Ние се гордеем с това, което правим", допълни босът на Локомотив София.