Шампионът Лудогорец посреща Черно море в двубой от 11-я кръг на А група с мисълта за победа и да се изкачи еднолично на върха във временното класиране. Срещата е от 20 часа и можете да я следите в Gong.bg, на живо с картина в Gong Play, по телевизия Diema Sport и да я слушате по Дарик радио.

Тимът на Лудогорец има 19 точки в актива си, колкото има и отборът на Литекс. Съставът на Черно море пък държи шестата позиция в шампионата с 14 точки.

Най-резултатната среща в историята на досегашното съперничество между Лудогорец и Черно море в А група е поражението на варненци с 2:3 на стадион „Тича“ във втория кръг с отбелязаните 5 гола.

„Дали трите точки срещу Черно море са ни вързани? Връзки някъде да виждате? Няма как да ги вържем. Барселона дори когато играе, няма вързани три точки – отидоха в Селта и загубиха с 4 гола. Така че, респект спрямо всеки един отбор, гледаме си нашата черга. Ако покажем на терена, че сме по-добри, че играем по-добър футбол, че можем да вкараме повече голове, ще победим. Ако не – ще берем ядове”, заяви в навечерието на двубоя старши треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян.

Интересното е, че в първите 5 мача в шампионата с Владислав Стоянов на вратата си лудогорци допуснаха 5 гола, в следващите три двубоя без футболист №1 на България за 2014 г. – само три.

В миналия кръг срещу Литекс мадагаскарският халф на Лудогорец Анисе Абел пък стана поредният чужденец, преминал границата от 100 мача в А група - 101. Досега има 25 гола, но не се е разписвал в 13 поредни срещи с екипа на разградчани. Освен това друг играч на Лудогорец Джонатан Кафу отбеляза 74-ия бразилски гол за тима в първенството на А група от общо 282 т.е представителите на страната на самбата и кафето са вкарали 26 процента от всички попадения.

31-годишният дефанзивен халф на Черно море Тодор Паланков пък е пред своя 275-и мач в А група, с досегашните той е доайен в състава на варненци, пред левия бек Михаил Венков с 257.